vineri, 22 mai 2015

Nou în bibliotecă (1)

Saluuut! Ce mai faceți? Ce mai citiți?
Mi-a fost așa dor să scriu pe blog! Mai pe fugă, mai la repezeală am mai postat câte ceva în ultimele săptămâni, deci nu am abandonat complet blogul, dar de acum încolo sper să postez mai des. Încă o săptămână de învățat mai.. „intensiv”, să spun așa, apoi o să am mai mult timp pentru citit și pentru scris!
În ultima lună, cu toate că mi-am propus să o las mai moale cu cumpăratul cărților, am strâns un număr destul de mare de cărți... așa că m-am gândit să vi le prezint și vouă. Și nu, aceasta nu e prima postare de genul acesta pe care o scriu, ci este prima scrisă aici, pe blogspot (amintesc că de ceva timp m-am mutat de pe wordpress pe blogspot). Să trecem la treabă!

Nu mai îmi amintesc exact în ce ordine le-am cumpărat, dar despre aceste patru cărți v-am mai vorbit într-un articol anterior (Impresii despre Gaumeanus, Cluj Napoca), așa că am să încep cu acestea, căci sunt sigură că le-am cumpărat spre sfârșitul lunii aprilie, la târgul de carte Gaudeamus din Cluj-Napoca.
  • 40 de zile de Chris Simion, citită, devorată, adorată. Despre această carte nu știu ce să vă mai spun, chiar nu știu. Cuvintele îmi sunt de prisos. Pot însă să vă invit să citiți recenzia cărții dând click AICI. V-o recomand cu căldură pe Chris Simion! Găsiți pe blog și recenzia cărții Ce ne spunem când nu ne vorbim, dacă sunteți curioși cum mi s-a părut.
  • Astăzi mai bine nu m-aș fi întâlnit cu mine însămi de Herta Muller. Tocmai astăzi am purtat-o cu mine în geantă prin oraș. Mi-am propus ca aceasta să fie cartea pe care să o iau cu mine peste tot zilele ce urmează deoarece momentan citesc primul volum din seria Outlander, carte care este destul de stufoasă și greu de cărat peste tot, așa că mi-am ales această carte pentru călătoriile zilnice.
  • Împăratul muștelor de William Golding. Tot o carte pe care am citit-o această lună și pe care o recomand. Recenzia se află AICI.
  • Dama cu camelii de Alexandre Dumas-fiul. Despre această carte nu știu chiar nimic. Am auzit câteva opinii pe aici, pe acolo despre carte și mi-au alunecat ochii după ea, așa că am zis că ar trebui să o citesc. De ce nu? Totuși, încă este pe lista de așteptare. Am alte priorități momentan.
Apoi urmează un colet comandat de pe Okian. Cărțile din colecția Penguin Classics sunt pur și simplu adorabile. Am așa:


  • The Beautifull Cassandra de Jane Austen. Pe aceasta am cumpărat-o deoarece este scrisă de Jane Austen, autoare pe care n-am mai citit-o, dar în privința căreia sunt tare curioasă.
  • Miss Brill de Katherine Mansfield. Am mai citit de la Katherine Mansfield Jurnal trist, o carte de memorii destul de tristă, dar foarte frumoasă. Recenzia AICI
  • Lord Arthur Savile's Crime de Oscar Wilde. De ce? Pentru că este vorba de Oscar Wilde, unul dintre autorii mei preferați.
  • Circles of Hell de Dante. Despre Dante.. ce să vă spun? Îmi stârnește interesul, sincer.
Menționez că la această comandă am primit și o diplomă fooooarte drăguță de la Okian (cărora de mulțumesc frumos!), dar am uitat să o fotografiez, tocmai acum mi-am amintit de ea. V-o arat cu altă ocazie, poate.

În continuare avem:

Al Doilea Război Mondial Pearl Harbor de Carl Smith, un volum dintr-o colecție publicată la Editura Litera. Curiozitatea și dorința mea arzătoare de a cumpăra cât mai multe cărți m-au împins să iau această carte. M-a interesat modul în care este scrisă, cum este redactată. Chiar este organizată, cu multe imagini și informații pe măsură. Ce să zic? O s-o citesc și pe aceasta cândva, cel mai probabil.

Tadaaaaam! Maestrul și Margareta de Mihail Bulgakov, da, da, în sfârșit e a mea! Acum îmi mai lipsește doar Olive Kitteridge de Elizabeth Strout și Prea multă fericire de Alice Munro din această colecție super frumoasă și inspirată!

Isabel și apele diavolului de Mircea Eliade. Ei, uite o carte scrisă de Eliade pe care n-am găsit-o în biblioteca alor mei. Păi cum să n-o cumpăr (mai ales la ce reduceri am prins pe Libris)?!

Ghici cine moare primul de M. J. Arlidge. Pe aceasta am primit-o în urma unui schimb și sunt foarte recunoscătoare persoanei respective pentru asta! Mulțumesc, Andreea! Ai făcut un copil fericit.
 În general nu fac schimburi de cărți, căci mă dezlipesc foarte greu de cărțile mele, dar de data asta am făcut o excepție fiindcă îmi doream foarte mult această carte. Nu pot decât să sper că mă va surprinde plăcut!

Dosarul Shakespeare de Anthony King. Primită de la prietenii de pe GoodRead.ro pentru recenzie. Nu știu câți dintre voi știți, dar da, și eu fac parte din această frumoasă comunitate de oameni pasionați de lectură. Am citit cartea și a fost foarte palpitantă. Mai multe voi menționa în recenzia ce urmează să o scriu pe site. De asemenea, vă recomand cu toată căldura site-ul GoodRead.ro, găsiți multe recenzii, concursuri, cât și interviuri cu diferiți autori sau chiar bloggeri. O comunitate foarte frumoasă.

Magazinul de sinucideri de Jean Teule. Momentan nu am această carte la îndemână deoarece este împrumutată unei colege și nu știu exact când va ajunge din nou la mine, căci mai are deja câteva rezervări, haha. Oricum, mă bucur că, doar prin simplul fapt de a citi din ea la școală, am reușit să influențez câteva persoane să o citească. Mi-a plăcut mult cartea, o recomand. Jean Teule are un stil cu adevărat inconfundabil. Recenzia AICI.

Și ultimele cărți adăugate în bibliotecă, cele care mi-au ajuns tocmai astăzi, sunt:

Incredibila și trista poveste a candidei Erendira și a bunicii sale fără suflet de Gabriel Garcia Marquez. Huh, nu cred că voi reține vreodată titlul acestei cărți. Pe de altă parte, am încredere în tot ce înseamnă colecția Rao Clasic, așa că sunt sigură că nu voi fi dezamăgită de această carte.

Premiul Nobel, clasici ai literaturii universale, clasicii români, thrillere... bine, bine, dar cum rămâne cu acea lectură simpatică și lejeră care parcă îi redă pofta de citit până și unui cititor neinițiat?
Povestea anticarului de Charlie Lovett. Am descoperit această carte în Kaufland, acum câteva luni, iar zilele trecute, când plasam comanda pe Libris, am dat din întâmplare de ea și am avut așa o revelație. Atunci mi-am zis că trebuie să fie a mea. Bazându-mă pe descrierea de pe copertă, pe mine m-ar atrage această carte chiar dacă aș fi în pielea unei persoane care nu prea citește. Mi se pare foarte interesantă.

Cu ocazia aniversării celor 6 ani ai librăriei Libris, am avut plăcerea de a-mi alege cadou de pe site-ul lor o sacosă suuuuper frumoasă și drăguță și am mai primit pe lângă și opt semne de carte de colecție. Cum să nu iubești Libris, cum?


Câte sunt în total? Hmm, să vedem. 16. 16 cărți în aproximativ o lună, mai mult sau mai puțin. Trebuie să mă opresc, știu. Începând de mâine. Și dacă nu vor mai fi reduceri și promoții atât de ispititoare.

Voi ce cărți ați mai achiziționat în ultima perioadă?
Vă aștept cu drag comentariile, sunt curioasă voi ce bunătăți ați mai adăugat în bibliotecă.

2 comentarii:

  1. Eu nu prea mi-am luat cărţi în ultima perioadă, am primit o carte de Herta Muller şi am câştigat două cărţi care încă nu au ajuns. Plănuiesc să merg mâine la bookfest, dar am un buget destul de mic din păcate.

    RăspundețiȘtergere
  2. Hooooh, ce cărți frumoase! :) Să le citești cu plăcere, ador cum arată coperta cărții lui Eliade. Luna asta a fost un prilej perfect pentru a-mi cumpăra cărți (aștept următorul colet de la Libris ca să fac un nou „Un loc pe raftul meu”) - de altfel, cred că mi-am luat pe puțin 20 cărți luna asta - primite și din sponsorizări, evident. :) Acum citesc „Jocul RIPPER” și îmi place intriga și cum scrie autoarea, abia aștept s-o termin și să mă apuc, numaidecât, de „Fata dispărută”. Pupici și mult succes!

    RăspundețiȘtergere