miercuri, 10 februarie 2016

Recomandări...

Heei, oameni frumoși. Ce mai faceți? Cum o mai duceți?
Pentru început, îmi cer scuze pentru această lungă absență a mea de pe blog și sper ca în următoarea perioadă să nu se mai întâmple asta. Adevărul e că am fost prinsă cu tot felul de lucruri, dar, cu toate astea, am reușit să ies puțin din rutina asta „haotică”, făcând lucruri care îmi plac și care mă relaxează.

M-am gândit inițial să vă povestesc despre ce am mai făcut eu, ce am mai citit, ce filme am mai vizionat, însă probabil ar fi prea plitisitor, așa că mi-a venit o altă idee... M-am gândit la niște așa-zise rubrici pe baza cărora vă voi face una sau mai multe recomandări (cum ar fi recomandări de lectură, seriale, etc.). Ce spuneți? 

Eu zic că merită încercat, poate poate se întâmplă să vă fie ceva de ajutor. :)

Recomandări de:

  • Cărți
Că tot acest blog este unul destinat cititorilor, să începem așadar cu ele. Nu știu dacă ar trebui să mă simt prost sau nu, însă luna ce tocmai a trecut nu a fost prea bogată în lecturi pentru mine (în mare parte din cauza serialelor pe care le-am început - o să le menționez mai jos). Oricum, cartea pe care v-aș recomanda-o la această rubrică este Fahrenheit 451 de Ray Bradbury. E puțin trasă de coadă această recomandare, recunosc, pentru că încă nu am terminat cartea, e în curs de citire, dar vă mărturisesc că m-a fascinat de la primele pagini. Ador felul în care este scrisă, pur și simplu. Așa că eu zic că merită să o încercați. Plus că mi-a fost recomandată și mie de multe persoane.
  • Ceai
După poza inserată mai sus presupun că era inevitabil să nu continuăm cu ceaiul, nu? :) Cei care citiți blogul de mai mult timp probabil știți de obsesia mea pentru ceai. E cam aceeași poveste ca și în cazul cărților. Mereu vin acasă cu câte un nou ceai.
Revenind la ceaiul despre care vreau să vă vorbesc, acesta face parte din gama 
Lord Nelson și este cu aromă de portocale roșii și vitamina C. Tocmai astăzi l-am cumpărat de la Lidl și are un gust chiar pe placul meu. Așa că, aviz amatorilor de ceaiuri, dacă aromele astea două vă sună bine... give it a try!

  • Seriale
Niciodată n-am fost o persoană care să urmărească în mod constant un serial (exceptând, bineînțeles, perioada aceea în care era nebunia TVD și PLL - seriale la care am renunțat pe parcurs) sau care să înceapă seriale, așa, „unul după altul” cum s-ar zice.

Ei, ei... cine-ar fi crezut că o întreagă săptămâna din vacanța de iarnă mă găsește în fața laptopului, urmărind serialul Once upon a time? Au urmat apoi câteva zile în care am spus tuturor apropiaților cât de fain poate fi serialul ăsta.
Bun, bun, dar stați puțin. Atât mi-a ținut starea aia până ce m-am apucat de Orphan Black, un serial pur și simplu extraordinar. Clone, acțiune, sinucineri, psihopați, polițiști, crime, o actriță incredibilă (Tatiana Maslany), care intră în pielea a mai mult de 5 „personaje” - ce îți poți dori mai mult de la un serial?! Ce să zic, cei de la BBC sunt foarte tari! În curând plănuiesc să mă apuc și de renumitul Sherlock.
(Helena, Orphan Black)
  • Filme
Dacă tot suntem în sfera aceasta, să vedem și un film: The revenant (2015), de care cel mai probabil ați auzit cu toții măcar o dată, pentru că, da, DiCaprio în rolul principal. Mi s-a părut un film bun, chiar mi-a plăcut, deși spre final m-a plictisit puțin. Mi s-a părut filmat foarte atent, peisajele mi-au plăcut iar foarte mult și, bineînțeles, actorii.


  • Motivational video
Am primit acest video de la o prietenă și mi se pare chiar tare drăguț. Îmi place să-l ascult din când în când.


  • Activitate antistres
Cărțile acelea apărute la editura Litera (și nu numai) sunt, într-adevăr, miraculoase. E atât de relaxant să colorezi în ele, mai ales la școală. în pauze, după o oră mai solicitantă (mate) sau chiar și în timpul orelor (atunci când poți).


Voi ce cărți bune ați mai citit? Dar pasionați de filme/ seriale avem pe aici? Vă aștept cu recomandări!


6 comentarii:

  1. Eu abia astept sa apara sezonul 4 de la Orphan Black <3 Suspansul ma fierbe de vreo juma' de an incontinuuuuu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oh, în sfârșit cineva care urmărește serialul! <3 Am terminat și eu săptămâna trecută sezonul 3 și vai.. cred că o să reiau unele episoade, îmi place atât de mult! Abia aștept să apară următorul sezooon!

      Ștergere
  2. Și eu ador ceaiul, dar nu beau ceai din comerț deloc. Cum îmi place să fac drumeții peste tot, mai ales la țară, ajung mai mereu în locuri pline de plante pentru ceai și dat fiind că mă pasionează foarte mult biologia, cât și ramura aceasta a ei, botanica, mereu culeg plante medicinale cât și pentru ceai și împreună cu mama le uscăm și le facem numai bune pentru ceai. E foarte, foarte distractiv și interesant. :)
    Mie nu-mi place să mă uit la seriale, mie oricum nu mi-ar prinde bine. Iarna trecută Alina mi-a făcut recomandări de anime, așa că pe unul l-am început dar nu l-am terminat... nu mă înțeleg bine cu ele, de obicei nu le urmăresc nici la televizor... iarna trecută eram amatoare de drame coreene, și în afară de asta ador serialele de desene animate :))) Cât desre filme, mă gândeam să mă uit la câteva, dar alung această idee în favoarea cărților.
    Așaaaa, și că tot veni vorba de cărți, eu am citit „Micul prinț” de Mark Twain - da, Mark, cum se putea să uit de el ?♥ - și i-am făcut și recenzie. În cazul în care n-ai citit cartea, sper ca recenzia mea să te convingă, iar în cazul în care ai citit-o, sper să-mi împărtășești părerea ta despre carte.
    Ei bine, că tot veni vorba, iaca, se termină vacanța... adevărat, mai sunt patru zile, daaaar... tot parcă simt că se va termina... și, da, ca întotdeauna, tot trebuie să aibă vacanța un sfârșit.
    Lecturi frumoase în continuare - și ceaiuri gustoase - ! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Nici eu nu prea am progresat mult luna asta în citit, având în vedere că "Sfârşitul Faustei" e pe terminate şi abia aştept să văd cum se termină! Cât despre cartea citită de tine, nu am auzit nimic. Dar pare interesantă!
    Hmm, nu prea le am eu cu serialele, dar îmi plac animeurile. Îți recomand unul drag mie, Shigatsu wa kimi no uso. E aşa simpatiiiic... *hehe, more mystery* :3
    Mi-am achiziționat volumele Laurei Baban, cu Dommul Tic. Şi abia aştept să le citesc! :D
    Daa, cui nu-i place ceaiul? ❤ Mie-mi place muuuult ceaiul de fructe de pădure. Are un gust minunat. :>
    Mi-am propus să citesc mult în mini-vacanța asta, dar uite că nu s-a adeverit prezicerea mea. :)))))
    Îți doresc o zi superbă, spor la citit şi fie ca ceaiurile să te-n veselească în orice împrejurare! ^.^

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ei, stii ce mi-a trebuit mie ca sa am parte de o doza buna de lecturi? Putina gripa si niste stat in pat. Nu ti le doresc si tie, mai bine ramai la seriale:D Totusi, daca vrei sa citesti ceva extrem de amuzant si relaxant iti recomand seria Fetele Gallagher, mie mi-a placut extrem de mult si se citeste extrem de usor.

    RăspundețiȘtergere