duminică, 15 ianuarie 2017

This or That Book Tag

Am primit acest tag tare drăguț de la Alina (Din dragoste pentru cărți) și m-am gândit că ar fi interesant să îl fac și eu, deci să trecem la treabă!

Aici sunt regulile:
  • Menționează creatorul tag-ului
  • Menționează blogger-ul care ți-a transmis ție tag-ul
  • Alege o opține din cele de mai jos
  • Dă tag altor 5 persoane pentru a realiza acest tag.
Preferi cititul în pat sau în alt loc?
Hmm, cititul în pat aș putea spune, în special noapte. E așa frumos să citești noaptea. În timpul zilei acasă citesc doar cu căștile în urechi (și pe unde apuc), dacă nu sunt singură. Îmi place să fiu desprinsă cât mai mult de realitate, să mă „dedic” în întregime acelei cărți. Îmi place să citesc și în mijloace de transport (mai ales când e vorba de o călătorie mai lungă) și la bibliotecă.
Personal principal feminin sau personaj principal masculin?
Nu contează atât timp cât personajul respectiv are ceva aparte, care îmi atrage atenția prin personalitatea sa sau prin ceea ce face. Am să iau ca exemplu ultimele 2 cărți pe care le-am citit: „Darul lui Jonas” de Lois Lowry și „Vrăjitoarea de la Iazul Mierlei” de Elizabeth Speare. Deși în prima avem un personaj principal masculin, iar în a doua unul feminin, ambele personaje m-au impresionat și mi-au ajuns la inimă. Dar, având în vedere că trebuie să aleg doar unul, cred că îl voi alege pe cel feminin.

Gustări dulci sau gustări sărate?
Gustări sărate - așa e mai puțin probabil să murdăresc cartea. :)) În general nu prea mănânc nimic atunci când citesc oricum.

Trilogii sau serii alcătuite din mai multe volume?
Cu toate că dragostea mea pentru lectură a început cu seria „Academia vampirilor” de Richelle Mead, în momentul de față aș alege trilogii. De ce? Pentru că seriile cu mai multe volume probabil m-ar plictisi la un moment dat și le-aș abandona. Prefer să citesc mai multe cărți care abordează subiecte diferite decât să „mă ancorez” doar într-o poveste pe un termen mai lung de timp.



Narațiune la persoana I sau la persoana a III-a?
Primul impuls a fost să aleg persoana a III-a, am scris și apoi mi-am dat seama că nu e adevărat. E adevărat că e interesant să ai și o perspectivă obiectivă a naratorului atunci când citești o carte, să vezi lucrurile prin ochii altuia, nu prin cei ai personajelor, însă cărțile la persoana I mă atrag mai mult, asta pentru că mă identific mai ușor cu acea „voce” a naratorului. „Exuvii” de Simona Popescu, „Marele Gatsby” de F Scott Fitzgerald și cărțile semnate de Chris Simion sunt câteva exemple, cu precizarea că se numără printre cărțile mele preferate.

Librărie sau bibliotecă?
În caz că nu v-ați dat seama până acum, îmi place să am cărțile mele, nu să le împrumut, așa că aleg librăria. Asta nu înseamnă că nu împrumut și de la bibliotecă când mi se pune mie pata pe o carte și nu pot să mi-o cumpăr atunci. Chiar acum am lângă mine o carte împrumutată.
Cărți care îți provoacă râsul sau cărți care te fac să plângi?
Care mă fac să plâng. Știu că poate sună ciudat, dar apreciez foarte mult cărțile care transmit emoții atât de puternice încât să mă facă să plâng. Una dintre cărțile care se încadrează în această categorie este „Ispășire” de Ian McEwan. Iubesc cartea asta, cu toate că sfârșitul m-a răvășit.

Copertă albă sau copertă neagră?
Cum o zis și Alina, când aud de „copertă albă” mă gândesc la colecția Top10+ de la Polirom, iar cărțile din colecția aceasta au coperți foarte frumoase, deci merg cu prima variantă.

Roman psihologic sau roman de acțiune?
Roman psihologic, îmi plac cărțile care se axează pe latura umană, pe gândurile și frământările unui personaj.

Nominalizez la acest tag pe Raluca - Încă un capitolAmaliaAmalia DanciuDiana - Dreams Have WingsAndreea - Praf de steleYuki - Yuki Black.


9 comentarii:

  1. Nu e deloc ciudat, și mie îmi plac cărțile care mă fac să plâng. Bine, eu în general iubesc drama (de calitate, nu drama aia adolescentină) și mi se pare impresionat cât de intens îți pot fi transmise anumite sentimente. Dacă n-ai citit-o deja, îți recomand "Printre tonuri cenușii"; e sfâșietoare, dar în același timp frumoasă.

    Lecturi frumoase și spor în tot ce faci! ^.^

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Printre tonuri cenușii" e pe lista mea, o am de mult timp in bibliotecă, dar din păcate nu am ajuns încă la ea :/ sper să găsesc curând timp și pentru ea..
      Mulțumesc frumos, Roxi! Lecturi frumoase și ție! ^_^

      Ștergere
    2. *scuze că îți răspund după atât de mult timp*

      Ștergere
  2. Foarte faine raspunsurile! De mult ma tin sa citesc si eu "Marele Gatsby", dar nu am reusit nici in ziua de astazi, iar cartile autoarei Chris Simion ("Ce ne spunem..." si "40 zile") sunt si preferatele mele, in special a doua carte. <3

    Multumesc inca o data pentru nominalizare! Am reusit sa-l fac si eu intr-un final.

    https://bookysme.wordpress.com/2017/01/27/this-or-that-book-tag/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag! Am citit răspunsurile tale, văd că avem câte ceva în comun :D Am văzut că și tu ai menționat "Academia vampirilor", la mine a fost una dintre seriile care m-au "introdus" în lumea cărților (după cum am menționat și în postare), deci mereu vor avea un loc special în sufletul meu :3
      Iar eu am reușit să îți răspund într-un final :)) *îmi cer scuze că răspund așa târziu*
      Seară faină și lecturi plăcute!

      Ștergere
  3. Am reușit într-un final să postez tag-ul, îți împărtășesc opiniile la majoritatea întrebărilor. Mulțumesc mult și lecturi frumoase! :*
    http://mybookbasket.blogspot.ro/2017/02/this-or-that-book-tag.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag, mă bucur că l-ai făcut! :3 Lecturi frumoase și ție! :*

      Ștergere
  4. Muuulțumesc mult de tag! O să încerc să-l fac! ^.^ Huuugs!

    RăspundețiȘtergere