sâmbătă, 12 august 2017

8 semne că ești un bookaholic


1. Prietenii și colegii „te cunosc foarte bine”
Știu întotdeauna la cine să apeleze când vine vorba de o carte, îți cer recomandări de cărți, de librării online sau pur și simplu vin la tine să discutați despre o anumită carte după ce tocmai au terminat-o. Și să nu uităm, te trezești câteodată cu mesaje pe facebook care conțin filmulețe legate de cărți, ori cu simple imagini cu mesaje livrești (citate, de exemplu), alături de mesajul „This is so you!”.

2. Ești întrebat constant când mai comanzi cărți
Nu știu dacă și vouă vi s-a întâmplat asta vreodată sau nu, însă mie mi s-a întâmplat de multe ori până acum să fiu întrebată când mai plasez o comandă online (nu dacă, ci când, căci e evident că asta e una dintre plăcerile mele, aceea de a cumpăra cărți). Bineînțeles, nu mă deranjează acest lucru, mi se pare chiar tare ideea de a plasa o comandă împreună cu prietenii. În felul acesta costul transportului (dacă e cazul) se micșorează pentru fiecare și cred că e o afacere avantajoasă pentru toată lumea.

3. Detești replica „De ce să citesc cartea? Am văzut filmul!”
Și reacția ta:
You don't understand. Pe bune, nu vreți să știți de câte ori am auzit că e o risipă de timp că citești cartea când poți vedea filmul. Ok, să citești o carte îți ia mai mult timp decât să vezi un film, dar nu poți spune că e același lucru. Pur și simplu nu.

4. Te bucuri ca un copil când primești cărți
Indiferent ce vârstă ai, parcă ți se umple inima de bucurie când primești cărți de Secret Santa, de ziua ta sau cu orice altă ocazie. De asemenea, le faci viața mai ușoară prietenilor tăi când vine vorba de a alege un cadou potrivit - ai o listă întreagă de cărți în TBR-ul de pe Goodreads și nu te poți abține să le enumeri pe toate nici când ești întrebat direct.

5. Toată lumea crede că citești prea mult
Ironic, pentru că eu, personal, chiar nu citesc atât de mult. Totuși, ideea e că niciodată nu citești prea mult. Fie că citești 2 cărți pe lună sau 7, nu e prea mult. It is never enough.

6. Te temi să împrumuți cărți
Și ai de ce. Pentru că au trecut 2 ani de când n-ai mai trimit cartea aia împrumutată unui coleg, îți amintești? Sau atunci când ai primit-o fără copertă saaau nu ai mai trimit-o deloc.

7. Vânezi toate reducerile din mediul online
Ești un client fidel al tuturor librăriilor online și îți deschizi zilnic mailurile pentru a verifica dacă a mai apărut vreo ofertă specială - chiar dacă nu ai bani. Trebuie să fii la curent cu promoțiile, nu?

8. Nu, nu ai citit toate cărțile din propria bibliotecă
...și probabil nu le vei citi vreodată pe toate. Dar asta nu te va opri din a cumpăra în continuare cărți!

Voi ce ați mai adăuga pe listă? Vă aștept răspunsurile în comentarii!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu