marți, 8 septembrie 2015

Anunțuri, recomandări... sau pur și simplu „discuție de seară”

Seara bună, oameni dragi,
Scriu această postare deoarece am câteva lucruri (importante sau nu, n-aș putea să vă zic asta) să vă comunic.
*Mulțumesc de pe acum celor care citesc postarea în întregime*

Plănuiam ca postarea aceasta să fie o recenzie, însă mă aflu într-unul dintre momentele alea în care sunt incapabilă să-mi focusez mintea către o altă carte, în afară de cea pe care o citesc acum.

Unii dintre voi poate știți deja (păi cum să nu știți dacă am dat atât sfoară-n țară și pe facebook și pe blog, plus activitatea mea de pe Goodreads): momentan citesc Sticletele de Donna Tartt (Ed. Litera). Precizez că nu-mi stă în fire să vorbesc despre o carte înainte de a o fi terminat, dar având în vedere că sunt aproape pe la jumătatea cărții (care, apropo, are 1108 pagini), îmi permit să fac asta deoarece consider că după parcurgerea a +500 de pagini dintr-o carte îți poți forma deja o opinie. Faptul de a fi cumpărat și, implicit, început această carte a fost cea mai bună decizie pe care am luat-o recent. Este pur și simplu minunată. Și vă rog, vă rog din suflet să nu vă lăsați intimidați de numărul de pagini, se parcurge foarte repede oricum - are un limbaj foarte lejer și plăcut. Nu mă apuc acum să vă spun despre ce e vorba fiindcă m-aș lungi prea mult cu postarea asta, însă la o simplă căutare pe Goodreads veți găsi cu siguranță. Mi se pare genul de carte pe care vrei dar nu vrei s-o termini. Chiar nu știu ce o să fac când o termin. Probabil o să intru iar într-un reading slump sau ceva de genul pentru că m-am atașat deja atât de mult de personaje și de viețile lor încât îmi va fi destul de greu să pornesc într-o altă călătorie.


Bun, lăsând la o parte această carte despre care am să vorbesc mai în amănunt într-o viitoare recenzie, să trecem la următoarea chestie pe care vreau să o punctez în acest articol: anume cărțile noi din biblioteca mea. Vă anunț că m-am ținut de cuvânt și chiar nu am mai cumpărat nimic, însă cu toate acestea am mai primit ceva cărți pentru recenzii, altele în urma unui schimb sau primite pur și simplu. Momentan mai aștept un colet (sau două?) și-apoi am să vi le arăt și vouă într-o nouă postare de genul „Nou în bibliotecă”. Ah, încă ceva: blogul va avea un nou sponsor. Mi-a fost propusă o colaborare pe care, bineînțeles, am acceptat-o cu plăcere întrucât cărțile editurii respective chiar mă intrigă și aș fi curioasă să le citesc pe unele dintre ele. De asemenea, m-am gândit și la voi și-am cerut două cărți și pentru un viitor concurs pe blog. Până atunci, însă, vă puteți înscrie la concursul acesta. Eu una abia aștept să pun mâna pe ele!

Bine, bine, și unde-i discuția, întrebați-mă, dacă vorbesc doar eu vrute și nevrute. Ei bine, de aici am nevoie de o mică implicare din partea voastră și aș aprecia mult dacă mi-ați lăsa părerile voastre într-un comentariu. Este vorba despre forma pe care blogul o va lua de acum înainte. Cred că vă dați seama că odată cu începerea școlii voi fi nevoită să postez mai rar (sper totuși să nu fac pauze foarte lungi, cel puțin nu anul ăsta); de aceea mă gândeam să postez minim o postare la fiecare sfârșit de săptămână. E doar o propunere, un gând de-al meu pe care am dorit să-l împărtășesc cu voi, pentru că, în realitate, nu am nicio idee cum îmi voi împărți timpul și toate cele. Dar dacă totuși va fi să fie așa, probabil nu voi putea scrie mereu câte o recenzie (pentru că nu voi avea timp mereu să termin o carte într-o săptămână) și, de fapt, nici nu aș vrea să fac asta. Vreau să știu ce credeți voi referitor la asta, dacă v-ar plăcea să citiți și altceva pe acest blog în afară de recenzii, și ce anume v-ar plăcea. (De pildă, am observat că ultima postare, „Top 10 cărți citite vara aceasta” a avut un impact destul de mare, fiind vizualitată/citită de destul de multe persoane). Bineînțeles, să fie book related (mai mult sau mai puțin), nu caut să mă îndepărtez foarte mult de tema principală a blogului. Sunt tare curioasă deoarece, privind în urmă, am remarcat că până acum am scris doar ceea ce am vrut și am simțit, fără să vă întreb ce părere aveți despre ceea ce vedeți pe acest blog și ce ați vrea să vedeți în plus. Așa că orice feedback din partea voastră este binevenit.

În final, voiam să vă mai fac câteva recomandări muzicale, dar ca să nu le amestec pe toate aici, am să scriu această recomandare într-o postare separată.

Vă mulțumesc pentru că ați parcurs tot textul și vă aștept comentariile! :D Postez rapid și recomandările și-apoi îmi îndrept atenția către Sticletele..

Noapte bună (și lectură plăcută)! :)


6 comentarii:

  1. Numai pe mine mă atrag cărţile cu multe pagini ca un magnet şi simt de cum le văd nevoia subită şi absolută de a le devora din scoarţă în scoarţă?
    În altă ordine de idei cred că ar trebui să faci ca până acum şi să postezi ce te taie capul. Nu ştiu dacă ai observat dar chiar ţi-a ieşit foarte bine. E perfect ok să postezi şi altceva în afară de recenzii pentru că sunt postări mai deschise cumva, care oferă o mai bună posibilitate de discuţie, uneori e greu să vorbeşti despre o carte pe care nu ai citit-o. e drăguţ că vrei să îţi consulţi cititorii, dar ţine minte, ei sunt cititorii tăi pentru că te plac aşa cum eşti.
    Postezi când şi cum poţi, în fond cine vrea să te citească te citeşte şi odată pe săptămână şi o dată pe zi şi o dată pe an şi înţelege că ai şi o viaţă plină de obligaţii în lumea reală.
    Abia aştept să văd ce sponsor nou ai :D. Pariez că e o editură grozavă :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc pentru comentariu, Anca!
      Referitor la cărțile groase... momentan și eu mă aflu în aceeași situație, dar încerc să-mi păstrez mintea limpede și să mă obișnuiesc cu ideea că nu voi mai avea timp să citesc cărți atât de groase (și nici să mă întind o lună, două cu ele nu-i o idee bună), așa că o să mă focuzez pe cărți mai scurtuțe (cred). :))
      Iar legat de editură, nu am mai citit nimic de la ei până acum, dar am mai auzit de unele cărți și chiar mă tentează să le încerc! :D

      Ștergere
  2. Mie îmi place să fiu familiară cu cititorii, majoritatea bloggerilor de carte fac asta și e bine pentru că nici măcar un cititor de blog nu vrea să citească o revistă rece, fără suflet. Ceea ce vreau să spun este că, de fapt, e foarte bine ce postezi și că ești familiară cu cititorii, discuți cu ei și te împrietenești și repede. Eu sunt mereu inevitabila prietenoasă care se împrietenește cu orice necunoscut, și așa am ajuns și la tine, și la Alina, la Andrei, la toți bloggerii ăștia perfecți. :)) Mie îmi place ce postezi, cred că aș avea și sugestii dar ți le voi da ceva mai târziu, poate printr-un emsaj privat căci acum nu-mi vine nimic în minte. Și când termini cu Sticletele, ia să încerci „Femeia în alb” și „Iubire oarbă” de Wilkie Collins. Știu că vă omor pe toți cu astea două, mai nou „Iubire oarbă” dar sunt cărțile mele preferate, și Doamne Dumnezeule vreau recenzie la ele de la voooiiii♥ în cazul ăsta, ești obligată să citești cele două cărți de mai sus... caz închis !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Simina chiar la tine mă gândeam. Nu de alta dar eforturile tale chiar dau roade, tocmai m-am apucat de Femeia în alb :D

      Ștergere
    2. Uf, nu promit nimic! Dar poate, cândva... vreau să spun, am o grămadă de cărți de citit care se numără printre priorități momentan și na.
      Măi, eu și blogul meu suntem departe de a atinge perfecțiunea, dar apreciez. :))

      Ștergere
  3. Vai Simina, dar ce perfecta sunt :))) Multumesc mult :3 Apreciez ca ma lauzi pe la altii prin curte:))

    RăspundețiȘtergere