joi, 11 februarie 2016

Booksharing.ro - noua platformă a schimburilor de cărți

Cred că fiecare cititor înrăit preferă să-și procure cărțile din librării online, ori reale, să le așeze apoi pe rând în bibliotecă, să le citească, să le pună la loc în bibliotecă și să le admire de câte ori are ocazia. Ei bine, da, dar o fi oare biblioteca noastră locul potrivit pentru toate acele cărțulii de pe rafturile ei?

Ceea ce vreau să spun este faptul că se întâmplă, la un moment dat, să dăm peste cărți care nu ne plac sau pe care pur și simplu le-am citit deja și nu mai avem nevoie de ele... parcă ar fi mai bine dacă am face ceva loc pentru altele noi, nu-i așa?

Despre asta este Booksharing.ro. Această platformă este locul potrivit în care cititorii pot schimba cărți între ei. În primul și în primul rând, precizez că nu, nu este vorba de a schimba cărți în format pdf, ci cărți tipărite, din acelea care se află la noi în bibliotecă.

Care este mecanismul după care funcționează acest site?
  1. Adaugi cărți pe care ești dispus să le trimiți altora
  2. Primești cereri pentru cărțile adăugate
  3. Primești puncte pe baza cărților trimise persoanelor care îți cer cărți
  4. Cu ajutorului punctelor primite, trimiți cerere altor utilizatori pentru cărți

Simplu, nu? Unul dintre avantajele acestui site mi se pare acela de a se îndepărta de clasicul schimb de cărți „reciproc” - în sensul că nu este neapărat ca persoana la care trimiți tu o carte, să îți trimită și ea înapoi. Ideea e ca tu să trimiți cărți, să acumulezi astfel puncte, cu aceste puncte având posibilitatea de a cere oricărui utilizator alte cărți.

Personal, când am auzit pentru prima data de acest site am fost puțin sceptică și nu i-am dat prea mare importanță, dar datorită postării Alinei m-am gândit să mă implic și eu. De ce? Pentru că am câteva cărți în biblioteca pe care aș vrea să le dau mai departe, întrucât oricum spațiul meu pentru cărți este destul de limitat, iar aceste cărți ori le-am citit, ori probabil nu le voi citi vreodată - pentru că nu mă mai atrag.

Până acum am primit cereri pentru două cărți: Căderea în timp de Emil Cioran (știți că nu-mi place Cioran, nu?) și Paranormal de Kiersten White, iar eu, la rândul meu, am trimis o cerere pentru o carte. Momentan mai am pentru schimb următoarele:
Știu, știu, cele de la revistă probabil le are toată lumea deja, dar am încercat și eu. Probabil o să le șterg peste un timp dacă nu va fi nimeni interesat de ele. Până atunci, dacă vă interesează cumva vreuna dintre ele, vă aștept pe site la un schimb! :D

P.S: Cărților „ghicește-mi, Păpușa” și „Dosarul Shakespeare” le-am scris câte o recenzie pe site-ul GoodRead.ro, în caz că doriți să le citiți.

Voi ce părere aveți referitor la acest site? Ați făcut pânâ acum vreun schimb?

4 comentarii:

  1. Eu Folosesc Site-ul De Ceva Vreme, Am Primit Multe Carti Dar Am Si Dat. La Inceput Eram Si Eu Sceptica Dar M-am Gandit Ca Nu Am Nimic De Pierdut ( Eventual O Carte ) Nu Am Avut Probleme Si Cand Am Avut Ceva Administratorul Site-ului Mi-a Rezolvat Problema In Cel Mai Scurt Timp Posibil ( Am Cerut O Carte, Am Primit Confirmarea Dar Cartea Nu A Mai Ajuns La Mine ) Sunt Unii Utilizatori Care Nu Iti Vor Raspunde Sau Te Vor Lasa In Aer Dar Eu Zic Sa Nu Va Lasa-ti Descurajati De Acest Aspect, Sunt Peste 750 De Carti De Unde Puteti Alege. Mie Una Idea Asta M-i Se Pare Geniala. Citesc Mult Si Poate Unele Carti Pe Care Le Am In Biblioteca Acolo Vor Ramane Pentru Ca Nu O Voi Mai Reciti. Atuncea De Ce Sa Nu O Dau Mai Departe ? Poate Cuiva Ii Va Placea, Poate Cuiva Ii Voi Face O Bucurie. Sa Nu Mai Zic De Sentimentul Pe Care Il Am Cand Primesc Un Aviz De La Posta, E Ca Si Ziua De Craciun Pentru Mine :)) Si Mentionez Si Faptul Ca Am Devenit Foarte Buna Prietena Cu Cutia Postala Pe Care Pana Acuma O Ignoram :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Si daca vreau si eu niste carticele din ce ai tu dar nu am cont pe platforma, negociem? :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur, scrie-mi pe facebook ce cărți dorești ^_^
      P.S: "Dragostea durează 3 ani" e rezervată

      Ștergere
    2. Sigur, scrie-mi pe facebook ce cărți dorești ^_^
      P.S: "Dragostea durează 3 ani" e rezervată

      Ștergere