sâmbătă, 19 septembrie 2015

Nou în bibliotecă (6)

Seara bună, dragi cititori!

Ce mai faceți? Sper că ați avut o săptămână frumoasă (în ciuda vremii care, nu știu cum v-a afectat pe voi, dar eu pur și simplu am detestat căldura asta).

Lăsând acest aspect la o parte, motivul pentru care scriu această postare este acela de a vă prezenta cărțile nou adăugate în bibliotecă... în ultimele trei săptămâni. Partea bună (pentru mine) e că dintre toate cred că doar una e cumpărată de mine, anume tocmai cea pe care am cumpărat-o astăzi. Eu sunt deja foarte încântată și abia aștept să le citesc pe fiecare în parte! Să vedem cărțile. :)


Carte primită de la GoodRead (pentru cei care nu știu, mă puteți găsi și pe acest site, unde mai scriu recenzii) pentru recenzie. Am început-o săptămâna asta la școală și m-a captivat mai mult decât mă așteptam. Totuși, nu mă pot pronunța momentan, fiindcă nu am citit decât vreo 60-70 pagini până acum.

Primită de la autoare tot pentru recenzia. Mulțumesc frumos, Ana! :) Pare interesantă, m-a atras atât coperta și titlul, cât și descrierea cărții. Cred că se citește destul de repede, ceea ce e bine.

Cărți primite de la editură, yay, Le mulțumesc mult celor de la Univers pentru aceste volume, am auzit numai lucruri bune despre ele și, ei bine, abia aștept să le citesc și-apoi să împărtășesc părerea mea cu voi.

Cărți de colecție, cât le iubesc! Prima, Rămășițele zilei, m-a atras în mod deosebit deoarece am auzit de film (The remains of the day, 1993) și chiar am vrut să-l vizionez, însă am amânat vizionarea lui pe motiv că aș vrea să citesc cartea înainte. Sună tare, tare bine! Chiar mă aștept să-mi placă! 
Iar cea de Agatha Christie îmi lipsea din colecție, iar eu țin mult să-mi completez colecțiile din bibliotecă pe cât posibil. Acestea sunt primite în urma unui schimb, hihi.

Trilogia Labirintul, O DA; chiar ea! Mulțumiri multe Editurii Litera! Am adorat pur și simplu primul film. Al doilea nu l-am văzut încă și nu vreau să-l văd până nu citesc și cel de-al doilea volum al seriei.

O surpriză frumoasă de la un cititor al blogului căruia îi mulțumesc foarte mult pentru această carte. A treia carte din biblioteca mea de la acest autor, ce bine sună!

Oh, da, și astea două tot eu le-am luat, uitasem de ele. Păi cum să mergi la Metro să-ți cumperi caiete și să ieși din magazin fără nicio carte la ce prețuri au cărțile astea?! Nu se poate.
Din nou, a treia carte scrisă de Radu Tudoran pe care o am în bibliotecă. La cealaltă m-a atras titlul și autorul.

Carte câștigată pe blogul Siminei, un blog la fel de drăguț precum persoana care scrie pe el; blog pe care chiar vă invit să aruncați o privire. Mulțumesc încă o dată, Simina!

Ia uitați ce are Angi aici! :D Mulțumiri multe multe unei colege și prietene pentru acest cadou minunat! Momentan este intact, dar cred că mă voi apuca mâine dimineață de colorat! E atât de frumoasă chestia asta și chiar pusesem ochii pe ea încă de când a apărut.

Clar a fost luna cadourilor pentru mine. Colega mea de bancă (hei, Miha, știu că vei citi asta) a fost într-o excursie la Londra și m-a sunat dintr-o librărie să mă întrebe ce carte să-mi ia. Ei bine, deoarece nici nu avea prea mult timp la dispoziție, nu a găsit respective cărți, așa că după ce ieșise din libărie i-am spus (mai în glumă, mai în serios) că ar fi putut să-mi ia orice voia. Și-apoi primesc mesaj că s-a întors și a luat prima carte care i-a picat în mână. Interesantă povestioară, nu?
Nu știu mai nimic despre cartea asta, dar cert este că oricum va rămâne o amintire plăcută numai pentru simplul fapt de a o avea și de a fi primită în aceste condiții. :)

Cartea asta nu-i tocmai nouă, ci să zicem doar că s-a întors acasă. Am lăsat-o peste vară unei colege, iar acum am primit-o înapoi. I-am scris și o recenzie AICI. Mi-a plăcut mult!

Iar astăzi mi-am cumpărat...
În ultimul timp tot dădeam târcoale raftului cu cărți de Dezvoltare Persoanlă de fiecare dată când intram în Diverta, și-acum iată că am luat una cu mine. De altfel, nu cred că am ieșit vreodată de acolo fără vreo carte. Sau poate doar de prea puține ori. E atât de greu să rezist tentației!
Oricum, cred că v-am mai spus eu la un moment dat că vreau să abordez și genul acesta de cărți, iar cred că acum e momentul potrivit. Chiar mă atrage cartea asta. Sper să nu mă plictisească!

Acum cu siguranță am ce citi în următoarea perioadă. Sper doar să găsesesc un echilibru în tot ceea ce fac și să încerc să nu elimin cititul din „rutina” mea, printre teme, învățat și toate cele.

Voi v-ați făcut cumpărăturile de toamnă? Ce cărți v-ați mai procurat?

P.S: Vă amintesc că toamna aceasta și eu vreau să vă ofer cărți prin două concursuri: unul pe blog (AICI) și unul pe facebook (AICI). Dacă nu v-ați înscris deja, vă aștept și vă doresc mult succes
!

11 comentarii:

  1. Am citit Anamneza și e super interesantă ca și idee, sper să-ți placă și ție :d

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că ți-a plăcut! Și eu sper să-mi placă, am răsfoit-o puțin și chiar pare interesantă.

      Ștergere
  2. Waa, o gramada de carti bune ai pe aici *.*
    Portretul reginei arata pur si simplu genial! Chiar o sa o cer si eu de la editura - sper sa fie buna si sa ma captiveze :3 Anamneza e o carte buna. Se citeste repede si sper sa-ti placa si tie la fel de mult pe cat mi-a placut mie ^.^ De Labirintul nu mai zic ca am stat cu sufletul la gura pe toata durata filmelor - pacat de carti care zac pe raft.
    Lectura placuta :) !
    xx

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hei, Diana, mulțumesc! :3 Într-adevăr, coperta de la Portretul reginei e fabuloasă. : Și are atât de mare legătură cu conținutul cărții. Mi se pare că surprinde perfect esența cărții, să zic așa. Cred că se vede, a mea e puțin cam "murdară" pentru că na, cum e și albă pe margini și am tot purtat-o în genți...
      Abia aștept să mă apuc de Labirintul și Anamneza, cred că astea vor fi următoarele după ce termin Portretul reginei și Sticletele. Sau poate le încep chiar înainte. Pff, iar ajung să citesc nu știu câte cărți în paralel. :)) Lectură plăcută și ție! :)

      Ștergere
  3. "Umbra vântului" - ce tare mi-a plăcut! Eu am fost tare harnică luna asta și am adus destul de multe cărticele în bibliotecă (și urmează să mai aduc, sunt convinsă). După o raită prin anticariatele din București m-am întors acasă cu Durabila iubire de Ian McEwan, Cutia neagră de Amos Oz, Pan.Victoria de Knut Hamsun și Soni de Andrei Ruse. Tot luna asta am primit și pachetul de la Univers cu titlurile: Roman rusesc, Sumlgătorul de inimi și Plopii din Berlin. Am mai făcut și-un schimb de carte și m-am ales cu Legături bolnăvicioase de Cecelia Ștefănescu și Clipa de Douglas Kennedy (am eu un crush pentru cărțile de la Fiction Connection și pentru cele de la Polirom Top 10+). Luni merg să ridic de la anticariat mult iubita "Călătoarea" de Diane Gabaldon pentru c-am găsit-o cu 15 lei. Urmează să-mi sosească și coletul de la Libris care are alte două titluri: Ghici cine-i în cutie și Să ucizi o pasăre cântătoare. În rest, tot ce-i posibil. Nu de alta, dar pe la sfârșitul lunii mă întorc în București și voi profita de ultimele zile de vacanță pentru încă un tur al anticariatelor. Voi scrie și eu pe blog, despre cărți, dar pe la începutul lui octombrie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Câte cărți! "Ghici ce-i în cutie" oh, ce superbă îi coperta cărții ăsteia. Și ce bun trebuie să fie și conținutul. :)) Aștept să văd cum ți se pare!
      Am și eu titlurile ce le-ai primit de la Univers, mai puțin "Smulgătorul de inimi", dar nu cred că o să le citesc prea curând, momentan am alte priorități.
      Și "Soni" am vrut să o cumpăr odată, de fapt pusesem comandă pe Libris, dar se pare că tocmai atunci nu mai era pe stoc...
      Aștept și postarea ta! :D

      Ștergere
  4. Ohhhhhh, ce mult cărțiiii!!!! Mă bucur că te-a bucurat cartea, și abia aștept să citesc recenzia ! Mă bucur mult că am citit postarea, mă bucur că a ajuns cartea intactă la tine. De „Culoarea sentimentelor” am ajuns și la Andrei și tocmai am pus-o pe mama să-i citească recenzia pe blogul lui, hihi. Se pare că a zis „mă mai gândesc, se vede totuși că ar fi destul de frumoasă” iar asta e destul ca să se învoiască, pentru că niciodată chiar nu trebuie să-ți strici economiile dacă „mami e de acord cu o carte”. Mulțumiri lui Andrei, cred că o pun pe mama să-i citească toate recenziile! :)))
    Zi minunată :) !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))) Acum mi-am amintit că am uitat de bilețel. Nu l-am aruncat oricum (n-aș face vreodată asta, de fapt), cred că-i prin carte pe undeva. :)) Daa, numai timp să am!
      Și eu am ajuns la „Culoarea sentimentelor” tot datorită lui Andrei. De fapt mai auzisem de carte înainte și voiam să o citesc, dar n-am mai citit așa despre ea.
      Păăăi, sper să reușesc să pui și tu mâna pe ea atunci! Spor la citit și zi frumoasă, asemenea!

      Ștergere
    2. Nici eu nu le arunc, de fapt nu arunc nici măcar hârtia care rămâne de la colete. :)

      Ștergere
  5. Ce cărți minunate, Goooosh! :)) Felicitări, să le citești cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  6. Oau, se pare ca nu am mai comentat pe aici din septembrie, lenesa ce sunt. Pff, am adunat muuulte carti in timpul asta, cele mai multe la ultimul Kilipirim, mi-am luat cam 50 de carti, nici una mai scumpa de 15 lei, motiv pentru care sunt in al noualea cer. Partea proasta e ca am cheltuit cam mult, nu prea mai am bani pentru Gaudeamus.... Poate totusi dau o fuga, am speranta ca se vor lansa cartile de colorat pentru adulti Game of Thrones si Outlander :D
    Daca nu le trec pe lista de cadouri pe care le vreau de la mosi.

    RăspundețiȘtergere