marți, 21 aprilie 2015

Cel mai mare manifest pro-cultură din România de Ziua Internațională a Cărții

Salutări, salutări!
Dacă acum câteva zile publicasem o postare de tipul unui comunicat de presă despre acest eveniment ce se va desfășura la București, în data de 23 aprilie, de Ziua Internațională a Cărții, atunci astăzi revin cu o veste bună pentru cei care nu pot ajunge la București: acest eveniment a fost extins, prin urmare se va desfășura simultan în București și în Cluj
Să vedem ce ne spun prietenii de la editura Litera:

Joi, 23 aprilie, cu ocazia Zilei Internaționale a Cărții, are loc a treia ediție a campaniei Noaptea Cărților Deschise. Anul acesta, campania se va desfășura simultan în București și în Cluj, reprezentând cel mai mare manifest pro-cultură din România. Iubitorii de carte sunt invitați să formeze lanțuri umane impresionante ca mărime, în jurul clădirilor-simbol din cele două orașe. Fiecare participant va ține în mâini câte o carte deschisă, oferită de editura Litera
Începând cu ora 18.30, peste 12 mii de cărți își așteaptă iubitorii la Casa Poporului din București și la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj. Organizatorii îi provoacă pe bucureșteni și pe clujeni să vină în număr cât mai mare, pentru a forma cel mai mare lanț uman în onoarea cărții. 

Ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu, va fi prezent în București, la Noaptea Cărților Deschise, pentru a sărbători Ziua Internațională a Cărții alături de cititori. Punctul de întâlnire al participanților este vis-a-vis de Casa Poporului, în alveola de la Parcul Izvor.
Este cea mai potrivită ocazie de a demonstra că și românii acordă cărții și lecturii atenția cuvenită și se aliniază țărilor din întreaga lume, în care este deja o tradiție să sărbătorească Ziua Internațională a Cărții prin campanii culturale foarte ample. 

Primele două ediții ale campaniei Noaptea Cărților Deschise au oferit participanților un impresionant spectacol al miilor de cărți deschise, care acopereau perimetre mari din centrul Bucureștiului, așteptându-și cititorii. Aproximativ 20 000 de bucureșteni au luat parte la aceste spectacole, primind o carte Litera în dar și sărbătorind Ziua Internațională a Cărții.
Evenimentul este organizat de Litera și Ring, în parteneriat cu Universitatea Babeș-Bolyai și Cărțile pe față.

Mai multe detalii pe paginile evenimentelor de pe Facebook:

Nu știu voi, însă eu mă bucur tare mult că a ajuns și la Cluj această frumoasă inițiativă. Am fost plăcut surprinză să aud această veste. Cu toate că sunt de prin zonă (Hunedoara, aproximativ 3 ore distanță de Cluj), nu voi ajunge la eveniment, însă sper totuși să mă întâlnesc săptămâna aceasta cu Clujul în cadrul târgului de carte Gaudeamus (care se desfășoară în perioada 22-26, în Piața Unirii, apropo). Ceea ce va fi, rămâne de văzut. Oricum, noi ne citim curând și promit să vă țin la curent!
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu