miercuri, 12 august 2015

Litera lansează cărțile de colorat și activități antistres pentru adulți „Grădina secretă” și „Pădurea fermecată”

Editura Litera aduce și în România celebrele cărți de colorat pentru adulți, cu ilustrații de Johanna Basford, traduse în 14 limbi și vândute în peste trei milioane de exemplare. Grădina secretă și Pădurea fermecată sunt o invitație convingătoare la creativitate și relaxare, înfățișând lumi fantastice, create minuțios de ilustratoarea scoțiană și gata să fie aduse la viață prin intermediul culorilor.

Grădina secretă conține ilustrații împodobite cu minunate detalii în tuș, care ascund tot felul de mici creaturi, nerăbdătoare să fie descoperite.

Călătoria prin Pădurea fermecată conduce spre castelul din inima acesteia, unde se află comoara. Pe lângă desenele de colorat și de înfrumusețat, pe drum apar animale și obiecte magice, printre acestea numărându-se și nouă simboluri speciale.

Ideea acestor cărți i-a venit Johannei Basford după ce multe persoane i-au spus că atunci când îi văd ilustrațiile vor să le coloreze. Tânăra artistă s-a hotărât să realizeze aceste cărți de colorat nu pentru copii, ci pentru adulți, declanșând astfel un nou trend. Fiecare desen este realizat manual, folosind doar cu stiloul și cerneala, într-un stil deosebit, care ascunde foarte multe detalii. Rezultatul final nu este doar o carte de colorat, ci una de artă. 

La scurt timp după apariția cărților pe piață, Johanna a început să primească mii de fotografii cu pagini colorate din carte. Fiecare desen era unic. Pe site-ul său, Johanna a făcut o galerie cu aceste fotografii, creând astfel o comunitate online.

Cum a ajuns coloratul să devină un fenomen în rândul adulților? Pentru că este o activitate captivantă, care trezește nostalgii, o activitate manuală, creativă, care induce o stare de liniște, combate stresul și oprește șirul gândurilor legate de frământările cotidiene.

3 comentarii:

 1. Ciar o sa-mi iau una, chit ca o ascund si colorez numai noaptea. Pur si simplu prea multa lume coloreaza ca sa nu vreau si eu :D

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, par foarte frumoase și interesante! Eu momentan le-am pus pe un plan secundar, să zic așa... Acum mă fac fascinează din ce în ce mai tare cărțile semnate de Keri Smith, tocmai ce mi-am comandat una dintre ele ziele astea, pare atât de interesantă!

   Ștergere
  2. Planuiesc sa fac si eu o comanda dar parca imi vine sa astept 1 septembrie ca sigur apar reducerile de toamna

   Ștergere