vineri, 7 august 2015

Câștigătorul Premiului Pulitzer 2014, „Sticletele”, de Donna Tartt, va fi ecranizat

Al treilea roman al Donnei Tartt, Sticletele, a atras deja laudele criticilor, o serie de nominalizări și un Premiu Pulitzer. 
Achiziționarea drepturilor de ecranizare a cărții de către Warner Bros îi reconfirmă succesul.

Filmul va fi produs de Brett Ratner, regizorul filmelor de succes Ora de vârf, Dragonul Roșu și recentul blockbuster Hercules, alături de Brad Simpson, producătorul câștigătorului Premiului BAFTA din anul 2012, Jocurile foamei. 

Povestea adolescentului de 13 ani a cărui soartă se schimbă din cauza unei picturi misterioase din secolul al XVII-lea, dinamica acțiunii plasate în orașele New York, Las Vegas și Amsterdam, relația de dragoste desfășurată pe fundalul teribil al lumii interlope sunt elementele cheie ale unei adaptări cinematografice de succes. Donna Tartt a creat în Sticletele o scenă enormă de artă și violență, marcată de frumusețe pură și pierderi zguduitoare.

Scriitoarea americană în vârstă de 51 de ani a fost clasată de revista Time în top 100 cei mai influenți oameni din lume. Romanele ei, Istoria secretă, Micul prieten și recentul Sticletele sunt scrise la răstimp de câte un deceniu. Este timpul pe care Tartt și-l alocă construirii unor adevărate capodopere, confirmate de critici și cititori.  

3 comentarii:

 1. mă bucur când aud că se fac filme după cărţi bune. Sticletele e de ceva vreme pe lista mea de lectură, abia aştept să o citesc, deşi cred că mai am destul până să ajung la ea. Oricum, subiectul în sine mi se pare fascinant, iar o carte scrisă în 10 ani e o carte la care s-a muncit mult, deci merită încercată.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Daaa, și eu îmi doresc mult să o citesc. Cred că tocmai numărul ăsta mare de pagini mă atrage cel mai mult.

   Ștergere
  2. Si mie imi plac extrem de mult cartile cu un numar foarte mare de pagini, cu cat e mai groasa cu atat vreau mai mult sa o citesc. Singura problema e cu caratul in geanta, cand citeam Urzeala tronurilor aveam si o geanta speciala pentru ea.

   Ștergere