luni, 24 august 2015

Nou în bibliotecă (5)

Cineva să mă oprească, vă rog. Iar am sărit puțin gardul, să zic așa. Tocmai ce m-am uitat la postările din lunile anterioare și se pare că în luna iulie am scris două astfel de postări, iar în iunie o altă postare. E grav.. pentru că am nevoie de o nouă bibliotecă!

Spre apărarea mea, luna aceasta am mai fost plecată pe ici-colo și-am mai intrat în câte o librăria și... am mai plecat cu câte o carte. De asemenea, librăriile online au avut reduceri mai mult decât atractive, așa că am profitat și eu de câteva. Iar altele sunt primite. Să nu mai lungim vorba și să trecem la cărți, știu că sunteți curioși!
Nu mai știu exact în ce ordine au ajuns în mâinile mele, însă îmi amintesc că am comandat cărțile astea pe la începutul lunii, de pe Libris. Dacă tot au fost lichidări de stoc la Humanitas, am zis să-mi iau și eu ceva. Au fost doar 5 lei fiecare, deci era inevitabil să nu-mi iau măcar o carte.

Pentru că pur și simplu n-am putut ieși din librărie fără cartea asta. Am citit-o în două zile și mi-a plăcut extrem de mult. O să-i scriu în curând și recenzia!



Și asta-i citită. A fost foarte okay, mi-a plăcut mult. Vreau să încerc și alte titluri de la acest autor!

Am cumpărat cartea asta la recomandările insistente ale lui Andrei (Where the rain falls) și-am citit-o zilele trecute pe tren, în drum spre Arad. Bineînțeles, am plecat cu vreo patru cărți după mine că deh, cum aș putea vreodată să aleg un număr mai decent?!
Ce mi-a plăcut mult la cartea asta îi că iasă cumva din tipar; scriitoarea se folosește de niște metafore foarte frumoase și lucrul ăsta m-a atras. Am să vorbesc mai detaliat despre ea într-o recenzie în curând.

Pam pam. Trebuie să-mi completez colecția asta, trebuie! Le-am prins și la reduceri mari, deci trebuia să le iau!

Carte primită ca urmare a participării la un Blind Date with a Book, de pe blogul Alexandrei. Foarte interesantă această inițiativă! Momentul acela când primești un colet și habar n-ai ce-i în el (adică știi ce ar putea fi, dar nu știi precis ce).. ah, ce sentiment frumos!

Alte cărți primite, yaaay. Chiar îmi doream mult cărțile astea, iar norocul se pare c-a fost de partea mea, întrucât acum câteva săptămâni am văzut că postase cineva pe un grup că donează cărți - iar când am văzut cărțile astea am întrebat imediat de ele șiii uite așa au ajuns la mine.
Oricum, mi se pare un gest foarte frumos să donezi cărțile de care nu mai ai nevoie dintr-un motiv sau altul, sau pur și simplu să le donezi pentru a le putea citi și alții. Apreciez mult acest gest!

Tobeleee, vă rog! Încă nu-mi să cred că acest volum uriaș se află în camera mea și este numai al meeeu! Raportându-mă la numărul de pagini, cred că este cea mai groasă carte pe care o dețin până acum. 1000 și ceva de pagini, nu-i așa puțin, nu? O s-o citesc curând, sper!

Această carte, împreună cu cea de mai sus, au sosit tocmai azi, într-un colet de la Elefant. Sunt atât de entuziasmată privitor la această carte, am văzut-o săptămâna trecută în Cărturești în engleză și mi s-a părut super interesantă, iar când am văzut apoi că e tradusă și la noi și mai era și la reducere... nu m-am putut abține și am introdus-o în coșul de cumpărături. După ce termin postarea asta plănuiesc să încep să-mi testez creativitatea cu ea, hihi.
Ah, da, am mai primit și o carte cadou de la Elefant, anume Un port la răsărit de Radu Tudoran. Am uitat să-i fac poză.

Și, bineînețeles, nu în cele din urmă, cele 100 de cărți de la Univers câștigate pe pagina de facebook a platformei Streamland, dintre care unele au plecat sau urmează să plece la Andrei, care m-a susținut foarte mult și fără ajutorul căruia cel mai probabil nu câștigam, și la câștigătoarea concursului de pe pagina de facebook. Nu mai găsesc acum pozele, dar găsiți două dintre ele pe pagina de facebook a blogului.

Prin urmare, vara asta a fost cu siguranță pe departe cea mai „productivă” perioadă pentru mine - privind lectura și achiziționatul cărților (cât de ciudat e să vă vorbesc despre vară la trecut!). Și da, îmi permit să vorbesc deja despre „vara asta” - pentru că mai este fix o săptămână de vară propriu-zisă și nu cred că voi mai cumpăra vreo carte până atunci, deci astea-s ultimele cărți cumpărate vara asta!

Voi ce cărți ați mai primit/cumpărat?
Cum ați făcut față tutror reducerilor din ultima perioadă?
Vă aștept cu drag răspunsurile într-un comentariu.

18 comentarii:

  1. Sticletele și Fata din tren! Mă pot muta la tine? :)) Lăsând gluma la o parte, chiar azi am primit Prospectul de femeie al Anei Barton și Scrisorar de Șișkin pe care vreau să le opresc pentru la mare, deși tare greu mi-e. O să scriu mai pe larg pe la sfârșitul lunii pentru că urmează să mai primesc niște cărți. Printre altele, am două noi titluri de Kawabata, Eleanor & Park, Paula de Isabel Allende. Și cred că mai erau câteva, dar nu-s prea sigură. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te primesc cu mare drag, mai ales dacă îți aduci și cărțile cu tine! :))
      Am văzut că ți-a plăcut mult Eleanor&Park, mă bucur! Și eu o am pe lista de lectură, dar momentan am alte priorități. :) Aștept și postarea ta!

      Ștergere
  2. Fata din tren si Recviem pentru un vis sunt pe wishlistul meu. Astept recenziile tale sa-mi fac si eu o parere despre ele - daca merita sau nu :) Lectura placuta!
    xx
    Diana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Heei, Diana! Cartea „Recviem pentru un vis” o voi mai lăsa puțin în așteptare (cred, dacă nu mă răzgândesc așa brusc și vreau să o citesc), dar la „Fata din tren” cred că îi voi scrie săptămâna asta recenzia, deci te aștept cu drag să o citești! Mulțumesc, lectură plăcută și ție!

      Ștergere
  3. Vaaaai, cate carti frumoasee!! <3 <3 <3 Cel mai mult vreau sa citesc Fata din tren si abia astept sa pun mana pe ea! ^_^
    Mult spor la lectura!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te-nțeleg. :)) Și eu am pus ochii pe cartea asta încă din momentul în care am aflat că va fi publicată și la noi. Heh, sper să ajungă și la mine cât mai curând posibil!
      Mulțumesc tare mult, asemenea! Te mai aștept pe blog! :3

      Ștergere
  4. Pai, binenteles ca eu nu am atatea carti ca tine cumparate vara asta, dar cele mai recente au fost doua carti din cele aparute cu cotidianul, luate la un pret mult prea mic sa fie real de la o taraba cu ziare, Calea cea lunga si Bebelusul si inca 3 cumparate ieri, ma duceam sa mananc si am intrat intr-o librarie, n-am mai ajuns la masa dar acum am trei carti noi :D,Experimente psihologice privind alegerile economice, o carte cu Maigret si inca o carte politista, Onorata instanta. Si planuiesc o comanda de inceput de toamna :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lasă că e bine și-așa, pe aici pe la noi nu prea sunt anticariate, iar librăriile sunt puține (de fapt e doar Diverta din câte știu eu, și aia într-un oraș vecin cu al meu - în orașul în care fac naveta pentru școală, mai concret), așa că nu prea multe alternative când vine vorba de cumpărat cărți, noroc cu librăriile online. :D Și că tot ziceai de Cotidianul.. nu știu cum se face că eu niciodată nu văd cărți de la Cotidianul pe la chioșcurile de ziare, zău așa! :)) Da' poate-i mai bine să nu le văd, totuși. :))
      Spor la citit și te aștept să-mi spui ce cărți ți-ai comandat după ce vei pune comanda aceea! :D

      Ștergere
    2. Prin bucuresti tonetele de ziare vand adesea si carti vechi, probabil de aia am gasit cartile de la cotidianul.
      Iti dai seama, cum fac comanda incep sa ma laud :D

      Ștergere
    3. Așa, așa! Abia aștept! :))

      Ștergere
  5. 1. Cel care mă aşteapta de Parinoush Saniee
    2. Drumul - Cormac McCarthy
    3. Al cincilea munte - Paulo Coelho
    4. Umbra vântului - Carlos Ruiz Zafon
    5. Autobiografia mea - Alex Ferguson

    Au fost achiziţionate dintr-un loc special, descoperit chiar atunci:D Era o ofertă mult prea bună pentru a pleca cu mâna goală de acolo. Nu sunt noi, au ceva defecte, dar pentru doi lei/ volum, cum să zici nu ? :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Zafon la doi lei?!?!? E ediția de la Polirom? OMG, ce ofertă frumoasă!! Mă bucur pentru tine! Să le citești cu plăcere!
      Nu contează dacă nu sunt chiar noi, și cărțile de la anticariate sunt frumoase și până la urmă conținutul e același, iar asta contează cel mai mult! :D

      Ștergere
  6. Exact asta a fost şi reacţia mea în primă fază. Nu era un anticariat, era un butic care avea două măsuţe cu astfel de volume. De exemplu 'Umbra vântului' are 10-20 foi dezlipite. Erau 3 în grămadă, îmi venea să le iau pe toate, dar m-am abţinut:)

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce de cărți! Câteva dintre ele le am și eu! Să le citești și să ne spui cum îs. :)) Am zis că fac și eu o postare de genul dar am tot uitat. Meh! Zi faină!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bineînțeles că o să vă zic, de fapt cititorii blogului sunt primii care află părerile mele despre cărți! :)) Să vedem cum mă împart cu timpul acum!

      Ștergere
    2. Ştii cum e, să blestemi curgerea timpului...

      Ștergere
    3. Da, chiar așa! Bună asta! :))

      Ștergere