vineri, 16 octombrie 2015

„Moartea unui tată”, primul volum al seriei „Lupta mea” - la Editura Litera!

Hei! :) Ce mai faceți? În sfârșit vineri, nu-i așa? Vă doresc un weekend cât mai plăcut! Până una, alta, am să vă prezint un volum apărut recent la Editura Litera, anume Moartea unui tată.

Să vedem ce ne spun cei de la editură...

Odată cu volumul Moartea unui tată, Editura Litera aduce și în România celebra serie autobiografică Lupta mea, scrisă de Karl Ove Knausgård și distinsă cu Premiul Criticilor Norvegieni. Cele șase volume ale seriei au produs o impresie puternică în întreaga lume, plasându-l pe Knausgård printre marile nume ale literaturii nordice. Revista Time l-a numit „Proust al Norvegiei". Titlul autobiografiei, identic cu cel al manifestului lui Adolf Hitler, cât și stilul narativ frust și detaliile lipsite de menajamente față de sine și de cei apropiați, au creat numeroase controverse și garantează o lectură pasionantă.

În primul volum al seriei, Moartea unui tată, Karl Ove Knausgård, devenit părinte, se regăsește în fața propriului eu, un puști sensibil, care crește în umbra unui frate sociabil, a unei mame adesea absente și a unui tată cu accese de mânie imprevizibile. Maturizarea lentă a sentimentelor, flirturile neliniștite, pasiunea pentru rock compun cu o onestitate dureroasă romanul unui adolescent hipersensibil. O călătorie afectivă de o fidelitate absolută, o explorare proustiană a propriului trecut, o poveste deopotrivă intimă și universală, care pune problema capacității literaturii de a descrie viața, doar viața, în toate aspectele ei.

Recenzii:

„Knausgård a rupt barierele romanului autobiografic.“ Jeffrey Eugenides 

„...extrem de sincer, Knausgård... vrea să ne introducă în cotidianul vieții, care este uneori vizionar, alteori banal, alteori profund semnificativ, dar, prin forța lucrurilor, absolut obișnuit, pentru că ni se întâmplă pe tot parcursul vieții și tuturor...” The New Yorker

„O reușită rară. Nici un scriitor din generația sa nu egalează combinația lui Karl Ove Knausgård de talent, stil, spirit de observație și originalitate...” Dagens Næringsliv

„Dur și plin de forță precum granitul. Mai real decât realitatea.” La Repubblica

Moartea unui tată, primul volum al seriei Lupta mea de Karl Ove Knausgård, este disponibil pe litera.ro și în librării.

*Ca și o notă de final, vă mărturisesc că eu ador pur și simplu această colecție (Clasici contemporani), cât și colecția Clasici moderni de la Litera. Încerc să țin pasul cu noile apariții, dar din păcate mă depășesc - întâi de toate, din punctul din vedere al timpului meu liber.

V-am pregătit și câte o imagine de ansamblu:
1. Clasici moderni
Cărțile se găsesc pe site-ul editurii, AICI, la un preț redus!

2. Clasici contemporani
Puteți cumpăra cărțile de AICI.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu