joi, 6 august 2015

Citite în luna iulie

Salutări și bine v-am găsit la o nouă postare în care am să vă prezint cărțile citite luna trecută.

Adevărul e că nu am citit atât de mult pe cât m-aș fi așteptat, asta pentru că am intrat într-un fel de reading slump (adică pur și simplu nu simțeam acea chemare la lectură)... și-așa s-a scurs a doua jumătate a lunii.

Important e că mi-am revenit în fire și sunt gata să petrec o zi întreagă citind!

Cărțile pe care le-am parcurs în decursul lunii iulie 2015 sunt:

  1. „Extrem de tare și incredibil de aproape” de Jonathan Safran Foer. O carte foarte frumoasă care a reușit să-mi ajungă la suflet. Recenzia AICI.
  2. „Clopotul de sticlă” de Sylvia Plath. Un roman semi-autobiografic emoționant. Deși, dată fiind condiția Sylviei Plath și întâmplările prin care a trecut, mi-a făcut plăcere să fac cunoștință cu această latură a sa. Recenzia AICI.
  3. „Neamul Corbilor: Copiii întunericului” de Lavinia Călina. Un roman captivant care m-a surprins în mod plăcut. Recenzia AICI.
  4. „Malad” de Alexandru Voicescu. Un roman care, dincolo de limbajul ușor vulgar și „tineresc” de la început, s-a dovedit a fi o lectură superbă, pe care am adorat-o mai apoi. Recenzia AICI.
  5. „ghicește-mi, Păpușa” de Raluca Ciochină. Un volum în versuri destul de scurtuț, o lectură ușoasă și simpatică. Recenzia este scrisă pe site-ul GoodRead.ro și o puteți citi AICI.
  6. „Seara cântărețelor” de Lidia Jorge. O poveste copleșitoare despre prietenie, dragoste, devotament și sacrificiu. Recenzia curând.
Ei, cam acestea sunt cărțile pe care le-am citit eu în lune iulie.
Dar voi? Cum a fost luna iulie pentru voi în materie de cărți?


19 comentarii:

  1. Scriu şi eu un articol despre cărţile citite. Se pare c-a fost ceva în aer. Și eu am citit mult mai puțin decât o fac în mod normal. M-am plafonat cu "Muntele vrăjit" de Thomas Mann. Dar parcă nici acum nu mi-am revenit pe de-a-ntregul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, se pare că astăzi chiar a fost ceva în aer. Astăzi mi s-a mai întâmplat să scriu recenzia cărții „Malad” de Alexandru Voiculescu în același timp cu Andrei (de pe blogul Where the rain falls). Ce de sincronizări, nu glumă. :))
      Încearcă tot mai multe cărți și probabil ai să-ți revi când o să dai de una pe care n-o mai lași din mână. Eu plănuiesc să mă apuc foarte curând de „Fata din tren” (în sfârșit am cumpărat-o!!) și presimt că să-mi placă foarte mult.

      Ștergere
    2. (Cred că te refeai la altceva când ai c-a fost ceva în aer - acum am sesizat. Mă gândeam la faptul că și tu scrii în momentul ăsta o postare)

      Ștergere
    3. Și eu am crezut asta, inițial! :)) Eh. Vai, da, dar chiar a fost ceva azi în aer. Am făcut 3 recenzii, hoho, 3. E ceva!

      Ștergere
    4. Văd că ai avut spor, nu alta! :)) Felicitări, una dintre ele am citit-o și după cum ți-am zis, mi-a plăcut mult! :D

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Într-adevăr, foarte probabil. Personal, în unele zile nici nu aveam stare, mă plimbam de colo-colo și nu făceam mai nimic...

      Ștergere
  3. Așa-i, Dorina, și eu simt că nu pot face nimic, e așa caaaald, Doamne. E nebunie, abia aștept să scăpăm. Oricum, Angela, ai citit cărți frumoase. :P Spor și luna asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi frumos! La fel și ție!
      Eu tot zic că dorm ziua întreagă, dar pur și simplu nu pot. :)) Nu-mi place deloc căldura asta (nu că i-ar plăcea cuiva). Mă bucur așa tare când mai plouă câte puțin (spre deloc, mai mult se preface să vine ploaia, ce e drept)!

      Ștergere
  4. Cu siguranță a fost ceva în aer.
    Eu am început cu "Viața pe un peron" de Octavian Paler,"Chira Chiralina" de Panait Istrati,"Căutând-o pe Alaska" de John Green,"Ciocoii vechi și noi" de Nicolae Filimon și am terminat cu "Atitudinea este totul de Jeff Keller.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Frumoase lecturi, Otilia! Cum ți s-a părut „Viața pe un peron”? Am început-o acum vreun an, doi, dar n-am putut să o termin, poate eram prea „fragedă” pentru Paler, cine știe... o să revin la el cândva, probabil. Sunt curioasă cum îl percep la altă vârstă!

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    3. Și mie îmi place să reiau cărțile pe care le-am citit când imaginația mea nu era în stare de foarte multe..
      Cartea a fost genială,când începi să o înțelegi nu te mai poți opri.E o poveste bună care merită citită. Nu-mi place să dezvălui nimic din cărțile pe care le citesc.Îmi place doar să le recomand cu cea mai mare încredere.Paler scrie foarte bine,e unul dintre scriitorii mei preferați.

      Ștergere
    4. Îți mulțumesc mult pentru răspuns! Cu siguranță o să-i mai acord o șansă!

      Ștergere
    5. Plăcerea a fost de partea mea! După ce vei reciti cartea să-mi spui părerea ta,dacă vei vrea. O noapte liniștită să ai.

      Ștergere
    6. Desigur, te voi anunța. Noapte liniștită, asemenea!

      Ștergere
  5. Eu am citit destul de mult luna asta, poate şi pentru că am citit ceva manga (volumele 2-8 din Sailor Moon) şi destule cărţi de Agatha Christie, care sunt scurte şi se citesc repede. Abia aştept recenzia de la Seara cântăreţelor, mă tot gândesc să mă apuc de ea, dar parcă am impresia că cere mai multă concentrare decât pot eu să ofer acum.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred că aia va fi următoarea recenzie pe care o voi scrie, probabil săptămâna viitoare fiindcă săptămâna asta sunt deja în urmă cu read-a-thon-ul și nu vreau să-mi complic existența și cu scrisul recenziilor, meh. :))
      Spor la citit în continuare și te mai aștept pe aici să-mu zici ce cărți frumoase mai citești! :D

      Ștergere
    2. Tocmai am inceput Calea cea lunga de Sebastian Barry, stateam in statie si am vazut-o la un chiosc de ziare la 3 lei si dupa nu m-am putut abtine sa o cumpar si sa ma apuc de ea, pur si simplu este grozava, il iubesc pe autorul asta si nici nu stiam ca a fost tradusa aceasta carte.

      Ștergere