luni, 17 august 2015

Summer read-a-thon 2015 | Update

Salutare, cititori!

Vă vorbeam acum două săptămâni despre maratonul de lectură la care am luat parte săptămâna trecută. După cum spuneam în postarea de AICI, pentru început mi-am propus să citesc cele patru cărți menționate, urmând ca a cincea să o aleg pe parcurs în cazul în care termin cu cele patru.

Cărțile despre care vorbesc sunt cele din imaginea alăturată. După cum mă așteptam încă de la început, nu am reușit să le parcurg pe toate - doar două dintre ele, anume „Când Dumnezeu era iepure„ de Sarah Winman și „Fata din tren” de Paula Hawkins, dar având în vedere că acestea sunt cele mai stufoase dintre toate patru, eu zic că e bine! Pentru mine cu siguranță este un progres. :)

Ca să trec puțin în revistă ce-am făcut în zilele săptămânii trecute (raportat la citit, bineînțeles), în rândurile ce urmează am să vă povestesc cum a decurs acest read-a-thon pentru mine.

Luni. Încerc din răsputeri să-mi amintesc ce am făcut luni, dar pur și simplu n-am idee. Cert este că nu am citit doar câteva pagini, în noaptea dintre 9 și 10 august, după ora 12.

Marți. Ei bine, marți, pe lângă dormitul până târziu, am mai citit un manuscris în Word de-al unui prieten blogger. Deci se mai adaugă în jur de 150 pagini.

Miercuri, Joi, Vineri. Zilele astea am mai citit din „Când Dumnezeu era iepure” de Sarah Winman, iar vineri, după ce am terminat-o, am început „Fata din tren” - însă am citit doar vreo 10 pagini, asta pentru că eram într-un parc din alt oraș (diferit de cel în care locuiesc) șiii.. trebuia să prind autobuzul! Apropo, am mai menționat cât de mult iubesc să citesc într-un parc dintr-un oraș în care nu mă prea cunoaște nimeni (prin urmare șansa să fiu întreruptă e minimă)?!
Concluzie: aproximativ 280-290 pagini în plus.

Sâmbătă, Duminică. În ultimile zile ale maratonului m-am încumetat să termin „Fata din tren” - un thriller pur și simplu minunat. A fost exact genul de lectură de care aveam nevoie. În curând vine și recenzia, dar vă previn să aveți puțină răbdare căci sunt cam în urmă cu recenziile, ups! +400 pagini.

Asta a fost, așa a arătat săptămâna mea, în mare. Voi ce ați mai citit?

11 comentarii:

  1. Felicitari, Angela! Ma bucur foarte mult ca ai participat la acest read-a-thon si sper sa participi si data viitoare :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc frumos! >:D< Și eu sper să particip și la următorul maraton.. așa că sper să ne revedem cu bine și la o ediție „de iarnă”! :D

      Ștergere
  2. Eu am reușit sa citesc 3 carti chiar dacă nu am participat la maraton. Am citit Isla și fericirea pana la adânci batraneti, Eu sunt Malala, Scandaloasa poveste a lui Frankie Landau-Banks și am inceput prima carte din trilogia Labirintul. As vrea sa citesc și eu "Fata din treb", dar momentan am lipsa buget, luna aceasta mi-au ajuns în jur de 16 carti în biblioteca și am cam dat faliment. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te-nțeleg așa bine! Oh, trebuie să scriu și o postare de genul „Nou în bibliotecă” - s-au tot adunat iarăși. Ce să și fac?! :))
      Cum ți s-au părut cărțile acestea, „Isla..”, „Eu sunt Malala” și „Scandaloasa poveste...”? :D Am adăugat și eu „Eu sunt Malala” în Wishlist!

      Ștergere
    2. Isla este o lectura ușoară și plăcută. Eu sunt Malala are o poveste trista , dar din care ai de invatat, e o carte buna. În schimb scandaloasa poveste nu mi-a prea placut. Poate nu e genul meu. :-??

      Ștergere
    3. OMG, acum văd că ai menționat și seria Labirintul. Azi am văzut primul și singurul film apărut până acum, e genial, superb, minunat, cum vrei să-i zici! Ah, trebuie să citesc și eu cărțile!

      Ștergere
  3. Eu nu am mai putut să fac nici măcar un maraton... așa, de capul meu, da, de capul meu, căci am avut prea multe pe cap. Am atâtea cărți de citit și cred că o să se... o să crească ^_^ și eu n-am citit prea mult, deci trebuie să încep să citesc pentru că vine școala și știi și tu cum e atunci :((
    Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  4. Eh, să zicem că ți-a reușit! :) Mă bucur că ai citit „Fata din tren” și că ți-a plăcut. De altfel, aștept să termini cu Per Petterson! :)) Și să-mi zici părerea.
    Zi faină!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O să termin, o să termin! Cred că mă apuc așa mai serios de ea când mă voi trezi azi, pe la amiază. Acum sunt și cam obosită și probabil mi-ar zbura mintea prin alte părți, dar, culmea, nici nu pot să dorm! :))

      Ștergere
  5. Angela, ai un blog grozav, mie imi vine greu sa cred ca sunt orase in care nu te cunoaste nimeni, poate doar nu te recunosc :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu știu cum se face că am ratat unele comentarii, sper că nu te superi că îți răspund după 2 ani :)) Vai, Anca, îți mulțumesc frumos, dar nu suntem așa faimoși (nici eu, nici blogul), dar e ok pentru mine :D

      Ștergere