vineri, 16 octombrie 2015

The Autumn Book Tag

Că tot îmi place mie atât de mult toamna, m-am gândit că de ce să nu fac eu atunci un tag bazat pe asta?

Am observat că a mai circulat prin blogosferă un tag, ceva de genul „Coffee book tag” - însă mie nu-mi place absolut deloc cafeaua, deci l-am trecut cu vederea.

O parte dintre următoarele întrebări/ cerințe sunt inspirate de aici, asta pentru că mi se par interesante unele cerințe și chiar vreau să răspund la ele.

1. Ce îți place cel mai mult la anotimpul toamna?
Poate ce nu-mi place. Păi, foarte simplu: nu-mi place faptul că trebuie să mă trezesc (aproape) în fiecare zi la ora 6, să merg la școală și să particip la unele ore la care nu aș vrea să particip. Hmm. Bine, bine, am ieșit din sfera asta molipsitoare.
Ce-mi place la toamnă? Toamna mă inspiră, nu știu, îmi plac nespus de mult culorile toamnei, îmi place atmosfera ei; vântul, frigul, tăcerea, focul din sobă care mă așteaptă acasă, puloverele pufoase. Cred că acesta este primul an în care îmi dau seama cu adevărat cât de aproape e acest anotimp de personalitatea mea, de sufletul meu, de ființa mea.

2. Ce cărți din biblioteca ta îți amintesc de începerea școlii?
„Pana de dinozaur”, roman apărut la editura Univers (despre care am vorbit aici) și pe care l-am citit tocmai în toamna anului trecut, dacă nu mă înșel. Cert e că sigur l-am citit toamna deoarece am presat frunze în el tocmai ca să știu că l-am citit în acest anotimp.

3. Aruncă o privire în bibliotecă și alege o carte care are pe copertă ceva ce-ți aduce aminte de toamnă.
Cum să aleg între „Prizonierul cerului” și „Umbra vântului” de Carlos Ruiz Zafon? Adică, pe bune, au copertele aproape la fel!

4. Un roman misterios, care să țină de cald în zilele friguroase.
„Biblioteca umbrelor” de Mikkel Birkegaard. Numai bun de citit toamna, dacă mă întrebați pe mine! Eu una l-am devorat în câteva zile, în ciuda celor 500 de pagini.

5. Un film de vizionat această toamnă?
„The Maze Runner” - acum că tot a apărut și filmul al doilea (pe care eu încă nu l-am văzut pentru că trebuie neapărat să citesc înainte cărțile!) șiii... să nu uităm de „The Hunger Games”! Sper că nu v-ați făcut deja alte planuri pe 20 noiembrie! :)

6. Dintre cărțile care urmează să apară în decursul acestui anotimp, care te interesează cel mai mult?
Nu știu, o grămadă, de fapt! Litera, Univers, Trei și așa mai departe.

7. Numește un film care va apărea în cinematografe în această toamnă și pe care îl așteptai de mult timp.
„The Hunger Games”, de o sută de ori „The Hunger Games”! Aștept cu nerăbdare această ecranizare!

8. Pune o poză cu trei cărți pe care vrei să le citești această toamnă.
Pam, pam!

Aici se încheie tag-ul. Nu știu cum vi s-a părut vouă, dar eu m-am mai destins puțin, și-acum numai bine pot să mă întorc la problemele mele la chimie. :D Dacă doriți, sunteți liberi să preluați și voi acest tag, iar dacă faceți acest lucru nu uitați să-mi dați de veste, sunt curioasă de răspunsurile voastre!
Ne citim curând, o seară plăcută!


11 comentarii:

  1. Hihi, nici mie nu-mi place cafeaua :))) am auzit că e bine să ai cafea lângă pat ca s-o miroși dimineața, parcă zicea că te trezește :))) Mă rog, eu am băut de câteva ori doar ca să fac mișto prietenii de mine, adică: să mă vadă fugând încolo-ncoace și scuipând în toate părțile în timp ce urlu ca o nebună. Da.
    Nu știu, poate voi face și eu tag-ul ăsta, ce-i drept mai am de terminat două cărți, teme, mai am de făcut și eu o leapșă și cam atât. Dar sunt multe :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Siminaaa, scuză-mă că îți răspund cu o așa mare întârziere, dar n-am mai intrat pe blog de ceva timp după cum se vede... Eh, mie nu-mi prea place nici mirosul de cafea, nu știu, prefer ceaiul. :3
      Să-mi zici și mie dacă faci până la urmă tag-ul (dacă nu l-ai făcut deja). :D

      Ștergere
  2. Drăguță leapșa! :D Nici mie nu îmi place cafeaua, dar îi ador mirosul.
    De asemenea, și eu vreau să citesc "Culoarea sentimentelor". Am văzut filmul și a fost genial, așadar pun pariu că o să mă impresioneze și mai mult cartea.
    Un weekend relaxant să ai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc frumos, Roxi! Weekend plăcut, asemenea! Eu încă n-am văzut filmul, deși mă tentează tare mult. :)) Spor la citit în continuare și poate ajungi și la „Culoarea sentimentelor” la un moment dat, să discutăm despre ea după ce o voi citi și eu, eh. Eu cred că o să-mi placă, pare pe gustul meu. :D

      Ștergere
  3. Yup, și eu abia aștept ”THG”. ”The maze Runner” am văzut :D Mi-a plăcut și ți-l recomand cu mare, mare drag.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. M-am apuc în sfârșit de cărți! :D De „The Maze Runner” zic.

      Ștergere
  4. Nici mie nu imi place cafeaua, mirosul imi place in schimb, gelul de dus cu miros de cafea e grozav. Pe de alta parte ceaiul e o adevarata arta si un adevarat deliciu, as putea sa beau ceai absolut tot timpul.
    Acum, legat de orele naspa si, de multe ori inutile, la care nu vrei sa ajungi... chiuleste. Adica, viata e scurta ce rost are sa o irosesti? Eu una am chiulit mult, ca sa dorm, ca sa citesc, ca sa am alte diverse activitati. Si nu imi pare rau, informatia e la liber, nu trebuie sa ma invete nimeni cumn sa o memorez. Iar daca ma invatau ceva mai mult nu chiuleam deci...
    Imi e foarte greu sa leg o carte de toamna, nu stiu de ce. Ma gandesc la Bacovia dar altceva nu prea imi vine in minte. E ciudat ca leg majoritatea cartilor citite de vara sau iarna si prea putine de toamna sau primavara.
    The Hunger Games vreau sa vad si eu, abia astept :D Filmele sunt bine facute dupa carti si regizorul are toata stima mea pentru asta. Desi imi e clar ca au impartit cartea a treia in doua numai pentru bani pentru ca era cartea cu cea mai putina actiune si cea mai multa introspectie, si asta ma cam enerveaza, trec peste cand vad cum sunt distruse alte carti in filme.
    Cat despre carti care iti tin de cald.. sper sa fie noua traducere a Phlippei Gregory si continuarea de la Sa ucizi o pasare catatoare :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tocmai zilele astea am văzut coperta în limba română de la Să ucizi o pasăre cântătoare și m-a izbit așa. Îmi pare tare bine că apare deja și la noi, deși mda... (mi-e și rușine s-o mai zic o dată, cred că am mai menționat asta și în trecut) eu încă n-am citit Să ucizi o pasăre cântătoare. Adevărul e că în ultimele luni am citit atât de puțin încât m-am uimit pe mine însămi. Nu știu, cred că sunt și într-un ușor reading slump combinat cu multe ore nedormite din cauza școlii, care mă suprasolicită - prin urmare, de multe ori, când ajung acasă tot ce vreau e să dorm. Totuși, n-aș putea zice că toată oboseala asta e de prisos, pentru că există acolo câteva materii la care chiar îmi face plăcere să muncesc mult, la altele mai învăț într-o simplă ambiție proprie, iar la altele...nu (prea) învăț.
      De chiulit lasă că mai am timp anul viitor, în a XII-a. :))
      Deci săptămâna viitoare trebuie neapărat să-mi fac rezervare la cinema! Ah, da, am uitat să precizez: am început primul volum din „Labirintul”. :D

      Ștergere
    2. Pai vine acusi vacanta de iarna si iti revine pofta :D odata cu ciocolata calda

      Ștergere
  5. Foarte fain tag-ul! Il voi face si eu, pe blogul meu : Chocolatebooks1.blogspot.ro daca vrei sa arunci o privire, si un comentariu daca se poate!

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte fain tag-ul! Il voi face si eu, pe blogul meu : Chocolatebooks1.blogspot.ro daca vrei sa arunci o privire, si un comentariu daca se poate!

    RăspundețiȘtergere