duminică, 21 iunie 2015

Gânduri de vacanță

Heeei!

Știu, știu - câțiva dintre voi sunteți încă stresați cu examele și toate cele și de aceea vă urez mult succes! Dar, la naiba, n-am cum să nu mă bucur de „libertatea” ce mi se oferă în aceste câteva luni de vacanță. În această postare vreau să vorbesc puțin despre asta și sper ca la sfârșit să veniți și voi cu completări proprii.

Nu am planuri „mărețe” pentru vara asta. Un lucru este cert: am nevoie (psihic, fizic, mintal - luați-o cum vreți) de o săptămână în care să stau și să citesc. Să citesc și eventual să mai scriu câte o recenzie. Vă imaginați cât de perfect ar fi ca o săptămână întreagă să nu fac altceva în afară de citit? Poate așa aș putea compensa tot timpul pierdut în timpul școlii în care nu am putut acorda timp cititului din cauza altor priorități ce țin de școală.

Ce vreau să citesc? Nu știu, nu știu, mă feresc de liste fiindcă îs incapabilă să le duc la bun sfârșit. Știți acel Reading Challenge la care am hotărât să particip la începutul anului? Ei bine, nu cred că am citit mai mult de 10 cărți de pe lista aceea, de fapt habar nu am câte am citit fiindcă nu le-am mai notat de câteva luni. Deci listele pică, la fel și challenge-ul.

Să vă dau totuși câteva titluri pe care intenționez să le citesc: Istoria lecturii de Alberto Manguel (primită de la Târgul Cărții - cărora le sunt profund recunoscătoare), Clopotul de sticlă de Sylvia Plath (pentru că sunt foarte curioasă în privința Sylviei Plath), Să ucizi o pasăre cântătoare (îi mulțumesc Ancăi pentru recomandare), Seara cântărețelor de Lidia Jorge (e apărută la Univers, cum să nu mă atragă?!), Extrem de tare și incredibil de aproape de Jonathan Safran Foer (despre această carte am citit pe blogul Andreei Păunescu și se pare că Andreea a reușit să-mi capteze atenția prin recenzia scrisă).

În general, vreau să mă axez pe cărți de la Univers și cărți în limba engleză. Un George Orwall poate, cu al său roman The animal farm. Gabriel García Márquez cu Of love and other demons. Sau Printre tonuri cenușii de la Epica.

Pe lângă citit, vreau neapărat să termin serialul House M.D. – care este serialul meu preferat. Mă gândeam un timp să mă apuc și de serialul Lie to me, dar are prea multe episoade și n-o să am răbdare să îl urmăresc tot. În rest, poate mai urmăresc ceva documentare și mai vizionez ceva ecranizări. Cred că o să mai fac câte o plimbare din când în când și pe la cinema, dacă o apară ceva filme interesante. Paper towns știu că va avea premiera vara asta, în august, în România.

Ei, cam asta e. Ah, am uitat să vă spun: recent am plasat o comandă pe site-ul targulcartii.ro care conține șapte cărți. Nici nu-mi mai aduc aminte ce cărți am comandat, sincer să vă spun. Oricum, îs foarte nerăbdătoare și sper să îmi ajungă săptămâna viitoare să pot posta o postare în care să vi le prezint și vouă!
Această librărie-anticariat e absolut genială. Știți cât am dat pe cele 7 cărți? 50 și ceva de lei! Ce ziceți acum dacă vă spun că, dacă le cumpăram dintr-o librărie, atât dădeam doar pe două dintre ele? Menționez că sunt noi cărțile, doar că vreo două dintre ele sunt ediții mai vechi. În fine, mă opresc aici cu pălăvrăgitul, căci mă gândesc serios să scriu o postare în care să vorbesc despre avantajele cumpărării cărților de la Târgul Cărții, așa că o să vă spun atunci mai multe.

Acum spuneți-mi voi: voi ce planuri aveți pentru vara asta? Cu ce vă mai ocupați timpul?

10 comentarii:

  1. Păii. în vara asta vreau sa citesc cât mai mult..am o listă pe blog..vreau sa continui sa scriu la propria-mi carte..să mă ocup de blog.. să urmăresc seriale turcești...sa vizionez ecranizari.. sa ascult muzica.. sa ma relaxez..maine incep examenele :(((( Numele meu e Cosmin Lazăr :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună, Cosmin! Uf, sper că te-ai descurcat la examen și baftă la următoarea probă! :)
      Îndrăznețe planuri, îți urez succes cu ele! Mulțumesc pentru vizita pe blog și te mai aștept!

      Ștergere
  2. Gabriel Garcia e chiar genial, am citit ,,Un veac de singurătate'' şi aum aş vrea să-i devorez toate cărţile ^^
    Mult spor la citit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc frumos! Și pe mine mă atrage stilul lui, am mai citit recent „Incredibila și trista poveste...” de la el și mi-a plăcut mult.

      Ștergere
  3. O lista indrazneata si chiar iti doresc sa ai spor la lectura.Si eu am mentionat 40 de carti pe lista mea de must read, iar pana acum am deja 24. Legat de cartile ce le voi lectura in viitorul apropiat se afla cartile Sub luna de sofran- Nicole Vosseler, De neinvins-Laura Hillenbrand, Regina alba-Philippa Gregory, Confesiuni-de Jodie Rhodes

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hihi, mulțumesc tare mult! Lectură plăcută, asemenea!

      Ștergere
    2. Regina albă e una din preferatele mele, mi se pare o carte genială.

      Ștergere
  4. Sper să îţi placă! Abia aştept recenzia :) Nici eu nu prea mă pot ţine de liste, de aia nu-mi fac niciodată. Cu toate astea m-am băgat în două provocări la începutul anului, dar nu mi-am făcut listă, citesc ce citesc şi după încerc să le potrivesc, sper ca până la final să iasă ceva. Problema e că mai am examene până la jumătatea lui iulie, deci mai durează :( După o să vreau să stau şi să citesc şi atât măcar o lună :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Examene...ugh. Ei bine, eu îți urez mult succes!
      Credeam că sunt singura care face asta (!): nici eu nu mi-am „selectat” anumite cărți pentru provocarea aceea, ci am mers pe premisa „citesc ce am chef și după văd dacă se potrivesc sau nu cu cerințele”.

      Ștergere
    2. Mulţumesc!
      M-am uitat aseară pe cerinţe să vad dacă se potriveşte ceva, că tot mi-ai amintit de provocare, am observat ca pentru unele categorii aş putea să dau 20 de variante şi pentru altele nu am nici una. Pot să întrevăd două posibilităţi: nu termin provocările sau în decembrie văd că mai am doar un punct sau două de acoperit şi îmi petrec Crăciunul cititnd "Război şi pace". Dar parcă nu sună aşa rău, Tolstoi mi se pare potrivit pentru iarnă :).

      Ștergere