duminică, 9 august 2015

Summer read-a-thon 2015 | Maraton de lectură


Salutări, dragi cititori,

Păstrând „tradiția” de anul trecut, am decis să iau și vara aceasta parte la un maraton de citit. Scriu această postare pentru a vă invita și pe voi să luați parte la această frumoasă inițiativă. 

Acest „proiect” este inițiat de blogul Anddeea, iar postarea inițială o puteți citi AICI.

Fiind un maraton de lectură, tot ce trebuie să faceți pentru a participa este să citiți un număr cât mai mare de cărți într-un timp cât mai scurt (în cazul de față, o săptămână). Cărțile le alegeți voi după bunul plac, însă pentru ca lucrurile să fie mai interesante există câteva „obiective” care trebuie îndeplinite, mai exact:
  • să citești o carte pe care vrei de mult timp să o citești
  • să citești o carte clasică
  • să citești o carte achiziționată recent (sau primită)
  • să citești cartea preferată a unei persoane dragi ție
  • să citești o carte pe care ai evitat până acum să o citești
Mai multe detalii găsiți în postarea originală, către care am postat link mai sus. Precizez că există, de asemenea, o pagină de facebook destinată acestui read-a-thon pentru a putea comunica între noi.

La o simplă privire prin bibliotecă (prin toată camera, de fapt), cred că voi alege următoarele cărți:
  1. „Fata din tren” de Paula Hawkins - pentru o carte pe care vrei de mult timp să o citești
  2. „Of Mice and Men”  de John Steinbeck - o carte clasică
  3. „Când Dumnezeu era iepure” de Sarah Winman - o carte primită recent de la editură
  4. „Blestem curgerea timpului” de Per Petterson - o carte pe care am tot evitat-o, ce-i drept (și nu prea știu de ce!)
Pentru cerința „cartea preferată a cuiva drag” chiar nu am idee ce să aleg, așa că vă rog pe voi să-mi recomandați cartea voastră preferată (sau cel puțin una dintre ele). Aștept recomandările voastre într-un comentariu!

Precizez că cel mai probabil nu voi reuși să le citesc pe toate într-o săptămână deoarece săptămâna aceasta voi fi ocupată și cu alte activități, dar cărțile oricum nu vor rămâne necitite! :)

8 comentarii:

  1. Succes! :D

    Flori de Algernon de Daniel Keyes

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc tare mult! Se pare că iar mă izbesc de cartea asta pe care am tot zis că o iau, dar până la urmă tot n-am luat-o... Dar trebuie să o citesc oricum cândva!

      Ștergere
    2. Flori PENTRU Algernon, nu ştiu de ce am scris 'de'. Aparent am aflat că este citită de puştii din şcoala generală:D Şi ce să vezi? Este şi o ecranizare după roman. YouTube-ul e mare..
      ! Dacă vrei ţi-o pot împrumuta, fără nicio problemă, cu mare plăcere, doar să-mi zici.

      Ștergere
  2. Va fi destul de greu de dus la sfarsit provocarea, pentru ca cititorii sunt de obicei persoane cu viata sociala, job, studenti etc. Iata si cartea preferata pe care ti-o recomand : "Clopotele" de Richard Harvell. Spor la citit tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  3. Succes! Nici nu stiu ce sa-ti recomand, o sa spun trei carti pe care le iubesc:Regina Rosie de Philippa Gregory, Catedrala marii de Ildefonso Falcones si Jurnalul ascuns de Sebastian Barry.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc, Anca! Voi scrie mai târziu o postare despre ce am reușit să citesc. „Jurnal ascuns” sper să reușesc să-l citesc curând, acum că a ajuns în biblioteca mea! :D

      Ștergere
    2. Tocmai am terminat şi Calea cea lungă tot de Barry, pur şi simplu sunt îndrăgostită de autorul ăsta, abia aştept să mai pun mâna pe ceva scris de el. Sunt sigură că o să-ţi placă Jurnalul ascuns, cred că este exact genul tău de carte.

      Ștergere