vineri, 3 iulie 2015

Nou în bibliotecă (3)

Salutări! Ce mai faceți? Ce mai citiți?

Astăzi, oficial, tocmai am de gând să vă prezint ultimele cărți cumpărate vara asta online (da, pun accent pe cuvântul ăsta - pentru că asta nu înseamnă că n-am să mai îmi iau câte ceva și din librării, dacă se întâmplă să ajung în vreuna și să am bani la mine).
Da, da, știu - prețurile librăriilor online sunt, mai ales în perioada asta, destul de reduse, dar parcă nici dintr-o librărie n-ai ieși fără măcar o carte luată la un preț cât de cât decent, nu?
N-o mai lungesc atât, și-am să trec direct la cărți.

Yaaas! Încep, inevitabil, cu cărțile comandate de la Târgul Cărții. Una dintre ele este aceasta, „Amprenta omului” de Sebastian Faulks. O carte care cântărește aproape un kg (nu glumesc), are în jur de 800 și ceva de pagini. Descrierea mi s-a părut tare interesantă și-am zis că sigur mi-ar plăcea, mai ales că simt nevoia să citesc niște cărți mai complexe, iar raportându-mă la numărul de pagini - cu siguranță este țesută o întreagă poveste captivantă.

Cea de-a doua carte din coletul respectiv este „Olive Twist” de Charles Dickens. Știți că ziceam la un moment dat că mă apuc de citit cărți în limba engleză? Singurele cărți în engleză pe care le aveam erau cele ale lui John Green și încă două cărți subțirele din colecția Penguin Classics, iar cum nu aveam chef de John Green (acum mă simt puțin prost, căci îmi dau seama că unii dintre voi poate și-ar dori atât de mult cărțile lui, iar eu le am, dar...nu le citesc).
Revenind la „Olive Twist”, descrierea m-a intrigat foarte mult și având în vedere că e și un roman clasic - m-am gândit că mi-ar plăcea.

„Sense and Sensibility” de Jane Austen. Da, încă n-am citit nicio cartea scrisă de Jane Austen și sunt foarte curioasă în privința ei. Vreau să îmi conturez așa o opinie despre felul în care scrie această scriitoare, așa că am adăugat și această carte în „Coșul de cumpărături”.

„Eat, pray, love” de Elizabeth Gilbert - un alt roman de care am tot auzit. Știu că nu e mare diferență între ediția în romană și cea în engleză, dar eu, din nu știu ce motiv, tot o găsesc mai atrăgătoare pe aceasta, iar cum varianta în română nici nu era pe stoc pe site-ul celor de la Târgul Cărții, am ales această ediție. Sper să-mi placă!

Și.. tadaaaam, carte câștigată! Îi mulțumesc frumos Alexandrei de pe blogul Cărți nemuritoare pentru această carte. După câte se pare, este al treilea volum dintr-o trilogie, deci o să mai aștepte puțin până fac rost de primele două volume. Oricum mă bucur așa mult că am câștigat-o, mi se pare super interesantă!


Întâmplarea face să primesc această carte de la o verișoară de-a mea care nu prea citește, așa că a decis să îmi dea mie cartea. După cum puteți observa - este o biografie a lui Leonardo Da Vinci. Sună bine. Nu știu dacă și când o voi citi, dar cel puțin acum știu că am posibilitatea de a face asta.

Aici se încheie acest tur și, deși sunt doar șase cărți, sunt destul de stufoase toate, vorbind de numărul de pagini, ceea ce înseamnă că o să mă solicite ceva mai mult. Dar voi ce cărți ați mai cumpărat? Ce mai citiți?



17 comentarii:

  1. Ce de frumuseti :3 Si pe mine ma batea gandul sa ma apuc de citit clasici in engleza, asa ca am facut rost de o poveste de-a lui Julesc Verne intr-o editie atat de cuuuteee :3 - cica e ceva cu zombie si Transilvania si abia astept sa vad despre ce e vorba ^^" Lectura placuta!
    - Diana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hihi, mulțumesc pentru comentariu, Diana! În caz că o să îi scrii o recenzie respectivei cărți, abia aștept să o citesc! :D
      Da, într-adevăr, arată așa bine, mai ales la mine în cameră. :))
      Mulțumesc, spor la citit și ție!

      Ștergere
    2. Am citit cartea aia, deşi nu îmi aduc aminte cum se cheamă acum, am o ediţie mai veche, de dinainte de revoluţie. E interesantă foc, genul meu de vampiri plus că este construită destul de bine şi se raportează la elemente din realitatea românească nu la fantezii. Se pare că Jules Verne chiar a fost prin ţările române o perioadă, a avut şi o iubită despre care a scris, aşa se explică fatul că această carte şi Castelul din Carpaţi descriu aşa bine lumea românească şi că se folosesc denumiri veridice :)

      Ștergere
  2. Foooarte frumoase cărți. Și eu am „Amprenta omului”, de Faulks, și mai am și „Cântecul păsărilor” de la același autor. Într-adevăr, cartea aia are în jur de 1 kg. :)) Și mă tot feresc de ea, nu știu de ce. „Cântecul păsărilor” e mai mică, are, haha, în jur de 600 pagini. :D Am să le citesc, oricum, însă am să încep cu a doua. Ai niște achiziții foarte frumoase. Am citit cartea lui Gilbert în română, mi-a plăcut mult de tot. :) I-am dat 4 steluțe pe Goodreads, parcă.
    Eu nu prea mă omor cu cărțile în englez - pentru că, de fapt, își mai aruncă și mama ochii printre cărțile mele. Știe ea puțină engleză, dar le are mai mult cu franceza și rusa. Deeeeci, neh, cărți în rusă nu am să-mi cumpăr! :)) Iar în franceză, deh, poate doar că-mi place cum sună limba și să am câteva de colecție.
    :) Să le citești cu drag și, bineînțeles, așteptăm recenzii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hei, mulțuumesc! De la "Eat, pray, love" chiar nu știu la ce să mă aștept fiindcă am auzit tot felul de păreri, unele pozitive, altele negative - așa că atunci când am văzut-o pe stoc pe site am zis că trebuie să o iau să văd dacă mie îmi va plăcea sau nu. Deși totuși, înclin să cred că îmi va plăcea. O să vin cu recenzii, sigur.

      Ștergere
    2. Și.. tocmai am realizat că iar am uitat să modific fusul orar. Aparent e încă ziuă deși e miezul nopții când scriu asta. :))

      Ștergere
    3. :))) Mie mi-a plăcut, unul, îmi place scriitura lui Gilbert. Am citit trei romane de la ea, și am zis să iau o pauză să le las să se așeze, așa, înainte să mă apuc de celelalte. Mai are vreo 3-4, dacă nu mă înșel, traduse tot la Humanitas.

      Ștergere
    4. Am vrut să-mi iau și continuarea acestui roman - „Și am spus da” parcă se numește, dacă nu mă înșel, dar m-am gândit că dacă totuși nu o să-mi placă „Eat, pray, love” n-o să-l citesc..
      (Am rezolvat și cu ora, într-un final, yay)

      Ștergere
    5. Da. „Și am spus da. O poveste de iubire”. Nu e, neapărat, o continuare. Doar că ea... Ah, ai să vezi, nu vreau să dau spoilere. :)) Ideea e că o poți citi de sine stătătoare, fără să fi citit „Eat, pray, love”, pentru că autoarea îți oferă detalii - intriga, la o adică - referitoare la cum încep toate lucrurile, adică cum a ajuns totul în acel punct de unde pornește „Și am spus da. O poveste de iubire”. :D
      Da, am văzut. :)) Congrats!

      Ștergere
  3. Oliver Twist am citit-o şi eu tot de curând, e drăguţă dacă treci peste nişte clişee ale epocii respective. De Michel Withe am citit Echinox, o carte cu o conspiraţie religioasă şi crime şi mi-a plăcut foarte mult. Vreau să mai citesc şi alte cărţi scrise de el, am văzut că are un roman despre familia Borgia apărut.
    Eu am câştigat o carte despre Sisi şi una surpriză, trebuie să ajung la poştă să le ridic. Cea despre Sisi e în engleză deci o să-mi exersez şi engleza.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O, felicitări! Și eu tocmai ce am mai câștigat "Anna în veșmânt de sânge". Vreau așa mult să citesc cartea aia!
      Spor la citit! Eu acum trebuie să mă decid ce să mai citesc.. Pff, grea decizie. :))

      Ștergere
    2. Mulţumesc! Anna în veşmânt de sânge mi-a plăcut, nu e nici prea siropoasă şi are şi destul mister şi groază.
      Metoda mea când nu ştiu ce să citesc e simplă, aşez cărţile undeva, închid ochii, întimd mâna şi iau una şi gata!

      Ștergere
    3. Bună metodă! :)) Mie ar trebui să-mi aranjeze cineva cărțile și oricum le-aș recunoaște cel mai probabil - doar dacă nu ar fi din aceeași colecție și ar avea coperta și formatul identic. :))

      Ștergere
    4. Păi nu contează că le-ai recunoaşte, le recunoşti abia după ce ai pus mâna şi deja e prea târziu. Să ţi le aranjeze altcineva e o idee, e într-adevăr cam greu să nu ştii ce şi unde ai pus. Dar poţi şi să le pui pe o măsuţă şi să te învârţi în jurul ei.

      Ștergere
    5. Okay, o să încerc, promit! :))
      Cred că o să fac asta cu două cărți de la Univers.

      Ștergere
  4. Waaa,si eu vreau cartea Eat,Pary,Love.Trebuie neaparat sa mi-o cumpar.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. În cazul acesta sper să o achiziționezi cât mai repede! Eu încă nu am ajuns la ea, dar...curând îi vine rândul! :D

      Ștergere